Selecteer Pagina

Avantium en TNO samen in electrolyser-teststations

door | 25 apr, 2024 | Eemsdelta

Electrolyser-teststations

Foto: Avantium

Avantium en TNO maken bekend een samenwerkingsovereenkomst te hebben gesloten. Ze gaan electrolyser-teststations produceren voor groenewaterstofproductie.

Dankzij deze overeenkomst krijgt Avantium R&D Solutions – een dochteronderneming van Avantium – toegang tot door TNO verricht onderzoek naar proton exchange membrane (PEM) electrolyser-teststations. PEM is de belangrijkste technologie voor de productie van groene waterstof.

Electrolyser-teststations

Op basis van deze kennis zal Avantium electrolyser-teststations produceren, verder ontwikkelen en verkopen aan klanten wereldwijd. Volgens beide partijen biedt de samenwerking wederzijdse voordelen. Avantium zal haar expertise inbrengen voor het versnellen van R&D, productie en commercie. Aan de andere kant komt de knowhow van TNO van pas op het gebied van electrolyse-testunits.

Behoefte

“Er is wereldwijd een grote behoefte aan betrouwbare, goed presterende electrolyser-teststations om innovatie, productontwikkeling en een veilige werking van elektrolyser-technologie te versnellen. Met de aanzienlijke hoeveelheden groene waterstof die nodig zijn voor de energietransitie, is het noodzakelijk om de capaciteit voor de productie van groene waterstof via elektrolyse in het komende decennium aanzienlijk te vergroten”, licht Lennart van der Burg toe, cluster manager green hydrogen bij TNO.

Verwachte vraag

Steven Olivier, managing director van Avantium R&D Solutions, voegt daaraan toe: “Op dit moment zijn de bestaande electrolysetechnologieën en productiemogelijkheden onvoldoende om aan de verwachte vraag in de komende jaren te voldoen. Wij geloven dat we kunnen voorzien in de behoefte om de capaciteit van electrolysers op te schalen en tegelijkertijd het ontwerp van de technologie te verbeteren met onze expertise in het produceren van op maat gemaakte, innovatieve R&D-eenheden.”

Zie ook: Avantium trekt kapitaal aan

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!