Selecteer Pagina

Eerste olieproductie Pryme

door | 25 jan, 2024 | Nieuws, Recycling

Olieproductie

Foto: Pryme

Bij Pryme in Rotterdam heeft de eerste olieproductie uit plastic afval plaatsgevonden. Het bedrijf voert in twee stappen verbeteringen aan de installatie door.

De eerste productie van olie door Pryme in Rotterdam vond deze maand plaats. In de bij Plant One gevestigde installatie wordt in januari en februari de productie van olie getest uit niet-gesmolten plastic afval. Dit is afkomstig uit verschillende bronnen en heeft zowel een industriële als consumentenherkomst. Pryme benut deze fase voor het kalibreren van het oliecondensatieproces, het managen van gassen en het verzamelen van productiedata. De geproduceerde hoeveelheden olie zullen deze maanden niet groot zijn, aldus Pryme.

Grotere olieproductie

In de tweede fase wordt de reactor gevoed met gesmolten plastic. Om de productiecapaciteit te vergroten, zullen hiervoor de reactor en het condensatieproces moeten worden geïntegreerd. In het laatste kwartaal van dit jaar wil Pryme grotere hoeveelheden pyrolyse-olie produceren: op jaarbasis 30.000 ton.

‘Belangrijke prestatie’

Ceo Christopher Herve van Pryme noemt de eerste olieproductie een mijlpaal. “Nadat we eind vorig jaar de laatste hand legden aan de verbeteringen aan onze reactor, zijn we in januari begonnen met de inbedrijfstelling. Een belangrijke prestatie deze week was de effectieve verhitting van onze reactor tot meer dan 600 graden Celsius, waardoor het mogelijk werd om niet-gesmolten kunststofafval te verwerken tot eerste olie en as, zij het in de eerste kleine hoeveelheden. Deze eerste kleine productierun verliep vlekkeloos.”

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!