Selecteer Pagina

Optimaliseren én verduurzamen

door | 25 apr, 2024 | Uitgelicht

Foto: Danny Cornelissen

Het zijn eigenlijk twee rollen ineen, die general manager Pauline Buitink van Shell Chemicals and Energy Park Rotterdam uitoefent. Aan de ene kant werkt ze aan de energietransitie en aan de andere kant moet ze de raffinaderij efficiënt operationeel houden. In Europoort Kringen een gesprek over waarom CCS nodig is, de bouw van de biobrandstoffenfabriek en de noodzaak om nieuwe technologieën te blijven ontwikkelen.

Toen je net aan deze functie was begonnen, sprak je in een persbericht van ‘een steile leercurve’. Wat is het belangrijkste dat je tot nu toe hebt geleerd?

“Wat deze baan interessant maakt, is de combinatie van het blijven opereren van de huidige fabrieken terwijl we tegelijkertijd de energietransitie doorlopen. Je moet die twee dingen combineren en de juiste focus houden. Dat maakt het voor mij heel speciaal. Die mogelijkheid heb ik eerder in mijn carrière niet eerder gehad. Het is ook iets wat niet zomaar overal gebeurt. We zijn niet alleen bezig met het maken van een plan, maar juist al daadwerkelijk met de implementatie ervan. Wij denken nu al na hoe we de nieuwe fabrieken kunnen opstarten, hoe alles bij elkaar komt en alles optimaal valt te integreren.”

Meer lezen? Neem dan een abonnement op Europoort Kringen!

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!