Selecteer Pagina

Shell vindt afnemer pyrolyse-olie

door | 24 jan, 2024 | Nieuws, Petrochemie, Recycling

Pyrolyse-olie

Shell Chemicals heeft in chemiebedrijf Braskem een afnemer gevonden van zijn pyrolyse-olie. Dit zal worden gebruikt voor de productie van circulair polypropyleen.

In Moerdijk bouwt Shell een nieuwe upgrade-fabriek waar het pyrolyse-olie gemaakt van plastic afval wil upgraden en verwerken. Deze fabriek is nu in aanbouw en heeft een capaciteit om tot 50.000 ton pyrolyse olie per jaar te verwerken. De plant zal onzuiverheden in de pyrolyse-olie verwijderen. Dit zodat die bij de productie van chemicaliën kan worden ingezet ter vervanging van conventionele nieuwe fossiele grondstoffen.

Pyrolyse-olie

Hoewel de upgrade-fabriek nog in aanbouw is, heeft Shell in Braskem al een afnemer gevonden. Dit chemiebedrijf wil de opgewaardeerde pyrolyse-olie benutten in zijn polypropyleenfabriek in het Duitse Wesseling. De daar geproduceerde circulaire polypropyleen wordt gebruikt in onder meer de verpakkings- en automobielsector. “Deze overeenkomst benadrukt onze inzet om uitdagende milieuproblemen, zoals plastic afval en moeilijk te recyclen kunststoffen, aan te willen pakken. Door onze investeringen in innovatieve, duurzame projecten kunnen we samen met onze partners in de hele waardeketen een sleutelrol spelen bij het ontsluiten van duurzame oplossingen voor onze klanten en de samenleving”, zegt Daniëlle Ebentreich, chief marketing & sustainability officer bij Shell Chemicals.

Zie ook: De vier kwadranten van Shell Moerdijk

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!