Selecteer Pagina

AVR blikt terug op turbulent jaar

door | 30 apr, 2024 | Haven, Nieuws

Turbulent jaar

Foto: AVR

‘Veerkracht’ is de titel van het jaarbericht waarin AVR terugblikt op 2023. Het was een turbulent jaar voor het afvalverwerkingsbedrijf.

“Op 21 september 2023 brak er brand uit in onze centrale, waardoor het hele bedrijf in Rozenburg stilviel”, zegt ceo Yves Luca van AVR in het voorwoord van het jaarbericht. “Tot die datum lagen we ondanks alle tegenslagen van daarvoor vóór op het budget. Het zou financieel een goed jaar worden, ondanks alles wat er misging. In januari knapte een ballon in de koelwaterleiding bij werkzaamheden aan het nieuwe afvoersysteem van de bodemassen. Het herstellen van de waterschade duurde enkele weken en dit had flinke impact op het operationele resultaat. Vervolgens hoorden we tot onze teleurstelling dat de overname van de Amsterdamse afvalverwerker AEB niet doorging.”

Turbulent jaar

Ook had het bedrijf last van lachgascilinders, die samen met het huishoudelijk afval werden aangeleverd. Deze ontploften in de ovens van AVR. Ondanks de tegenslagen zegt Luca hoopvol vooruit te blikken naar het verdere verloop van 2024. “Het wordt hard werken om in het najaar weer restafval te kunnen verwerken, maar intussen verbeteren we de processen en de veiligheid. En we blijven werken aan de grootschalige CO2 -afvang met de extra installatie in Duiven en de grote in Rozenburg die er komen. Dat hoeft geen vertraging op te lopen. En bij de wederopbouw van de installatie hebben we veel aandacht voor de environmental kant van ESG, en de nieuwe infrastructuur krijgt een back-up.”

Zie ook: Verbrandingsoven AVR voorlopig buiten gebruik

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!