Selecteer Pagina

Siemons definitieve opvolger Castelein

door | 1 feb, 2024 | Haven, Nieuws

Boudewijn Siemons (foto: Havenbedrijf Rotterdam/Ernst Bode

Boudewijn Siemons is de definitieve opvolger van Allard Castelein als ceo van het Havenbedrijf Rotterdam. De gemeente Rotterdam en Rijksoverheid zijn het eens geworden over een aangepaste beloning voor deze functie.

Met ingang van 1 februari jl. is Boudewijn Siemons de nieuwe ceo van het Havenbedrijf Rotterdam. Sinds het vertrek van Castelein leidde Siemons het havenbedrijf ad interim naast zijn functie als coo. Nu Siemons ceo is geworden, gaat het havenbedrijf op zoek naar een nieuwe coo. Cfo Vivienne de Leeuw is het andere directielid.

Definitieve opvolger

De opvolging van Castelein heeft de nodige tijd in beslag genomen vanwege onderhandelingen tussen de gemeente Rotterdam en Rijksoverheid over de beloning van de havenbedrijfdirectie. Er is nu een beloning vastgesteld van maximaal 412.000 euro voor de ceo. Het maximumsalaris van de cfo en coo bedraagt 90 procent van het salaris van de ceo.

‘Maximale duidelijkheid’

Deltalinqs die weten blij te zijn met de benoeming. “In deze tijd van geopolitieke spanningen en periode waarin het haven- en industriële complex van Rotterdam een enorme omslag doormaakt, is maximale duidelijkheid over leiderschap gewenst. Met deze aanstelling is die er nu gekomen”, zegt voorzitter Victor van der Chijs van Deltalinqs.

Zie ook: Daling overslag in Rotterdam

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!