Selecteer Pagina

Liquin neemt afvalwaterbehandeling in eigen hand

door | 26 apr, 2024 | Nieuws, Opslagtanks

Afvalwaterbehandeling

Foto: Liquin

Liquin gaat de afvalwaterbehandeling voor drie terminals in Rotterdam zelf verzorgen. Het gebruikt hiervoor een installatie bij de terminal in de Botlek.

De behandeling van afvalwater is iets wat bij de dagelijkse praktijk hoort bij de terminals van Liquin. Daarbij gaat het om het behandelen van regenwater dat op tanks en equipment valt, in contact met product komt en dat niet zomaar in het oppervlaktewater kan worden geloosd. Daarnaast wordt water gebruikt voor het regelmatig reinigen van tanks, pijpleidingen en andere infrastructuur op de terminals.

Afvalwaterbehandeling

Tot nu toe pompt Liquin het afvalwater naar de behandelingsinstallatie van een externe partij, een paar kilometer verderop. Dit contract eindigt binnenkort en Liquin heeft ervoor gekozen de eigen biologische afvalwaterbehandelingsinstallatie te gebruiken bij de terminal in de Botlek. De voordelen hiervan zijn dat het bedrijf meer controle over de afvalwaterbehandeling heeft, de kosten hiervoor verlaagt en het zegt klanten zo beter van dienst te kunnen zijn.

Losgekoppeld en samengevoegd

“TTR en Chemiehaven hebben geen eigen waterzuiveringsinstallaties”, licht Marijan Gabrijel toe, projectmanager bij Liquin. “Botlek heeft als grootste terminal van de drie een eigen biologische afvalwaterverwerkingsinstallatie. Op dit moment stroomt het afvalwater van TTR en Chemiehaven zuidwaarts via twee afzonderlijke pijpleidingen langs de snelweg A15 naar de huidige afvalwaterzuiveringsinstallatie van derden. Met het ‘reroutingsproject’ worden de twee pijpleidingen bij Chemiehaven losgekoppeld en samengevoegd, zodat het afvalwater van Chemiehaven naar TTR kan worden gepompt. Bij TTR worden de afvalwaterstromen van beide terminals via een verbinding, onder de waterleidingaansluiting door, naar de Botlek-terminal gepompt voor behandeling.” De ‘rerouting’ zal deze zomer worden uitgevoerd.

Zie ook: Terminals Vopak verder als Liquin

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!