Selecteer Pagina

Eerste olielevering Pryme

door | 3 mei, 2024 | Duurzaamheid, Nieuws, Recycling

Olielevering

Foto: Pryme

Pryme laat weten inmiddels 30 ton pyrolyse-olie uit plastic afval te hebben geproduceerd. Het verwacht in mei de eerste olielevering aan een klant te doen.

Het in Plant One Rotterdam gevestigde bedrijf beschikt over een technologie waarmee uit plasticafvalstromen pyrolyse-olie kan worden geproduceerd. In januari en februari dit jaar vond de eerste productie plaats, waarna in april de installatie moest worden gekalibreerd. Hierna is gedurende 12 uur meer dan 25 ton plastic afval verwerkt tot 20 ton pyrolyse-olie. De totale productie komt daarmee uit op 30 ton olie.

Olielevering

Volgens het bedrijf zal deze maand de eerste olie worden verscheept naar een klant. Hiervoor moet nog wel goedkeuring door de douane worden gegeven. Pryme verwacht in het tweede kwartaal van dit jaar de productie te kunnen opvoeren tot ten minste 500 ton pyrolyse-olie.

‘Emotioneel’

“De afgelopen weken waren, zoals je zou verwachten, emotioneel omdat wij geleidelijk de productie opvoeren in de grootste geavanceerde recyclinginstallatie in Europa”, licht Karel Kraanen toe, productiemanager bij Pryme. “Tijdens deze eerste ononderbroken productieperioden hebben we onze installatie veilig getest op meer dan vijftig procent van de nominale capaciteit gedurende meerdere uren. De gegevens die we hebben verzameld zijn cruciaal voor het vaststellen van de volgende stappen die nodig zijn om de productie verder te optimaliseren en uiteindelijk de volledige bezettingsgraad te bereiken.”

Zie ook: Consortium investeert in recycler van plastic

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!