Selecteer Pagina

Alco zet stappen dankzij nieuwe tank

door | 19 feb, 2024 | Nieuws, Opslagtanks

Nieuwe tank

Foto: Gpi Tanks

Alco Energy heeft een nieuwe tank voor de opslag van urea in gebruik genomen. Het bedrijf zegt hierdoor meer betrouwbaar te kunnen produceren.

Het in de Europoort gevestigde Alco Energy is producent van bio-ethanol. Daarbij maakt het voor het fermentatieproces gebruik van urea, dat voorheen in twee opslagtanks werd opgeslagen. Dit bleek echter niet voldoende, wat de productie van bio-ethanol zou vertragen. De producent koos er daarom voor om een derde opslagtank voor urea aan te schaffen.

Nieuwe tank

Na een rondgang in de markt kwam het bij Gpi Tanks uit, dat de opdracht kreeg om een 75 kubieke meter stalen tank te ontwerpen, bouwen, leveren en installeren. Deze tankbouwer beschikt naar eigen zeggen over de nodige ervaring in het bouwen van opslagtanks voor urea.

Meer betrouwbaar

Het nieuwe item werd eind november in Rotterdam geleverd en geïnstalleerd. Site manager Robine Koning van Alco Energy zegt tevreden te zijn. “Onze productie neemt toe. De nieuwe opslagtank voor urea maakt ons productieproces meer betrouwbaar”, aldus Koning op de website van Gpi Tanks.

Zie ook: Opslagtanks voor hernieuwbare producten

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!