Selecteer Pagina

Ebert Hera

door | 3 feb, 2024 | Bedrijveninfo

Ebert Hera verbreedt met E&I en Sitech Services zijn dienstenpakket 

‘Turnarounds zijn topsport’ 

Begin vorig jaar verhuisde Ebert Hera Nederland naar Hoogvliet. In de maanden daarna gebeurde er veel. Het bedrijf richtte een eigen E&I-afdeling op en de groep waarvan het deel uitmaakt nam de servicetak van Sitech over. “Met die aanvullingen kunnen we bij turnarounds een nog completer dienstenpakket aanbieden”, zegt area-manager Rotterdam-Europoort Frenk Mostert. 

Tekst: Erik Stroosma

“Turnarounds zijn onze core business”, geeft Mostert aan. “Verder houden we ons bezig met mechanical piping en elektrotechniek en instrumentatie (E&I). We bestaan als Ebert Hera Nederland sinds 2007. In stops en shutdowns hebben we een goede naam opgebouwd. Ons bedrijf maakt deel uit van de Ebert Hera Group, waarvan de oorsprong in Duitsland ligt en die al meer dan 75 jaar bestaat. Als industrieel dienstverlener is onze groep actief in heel Europa. In Nederland zitten onze klanten met name in de Europoort. Mede daarom zijn we begin vorig jaar van Ridderkerk naar bedrijventerrein Gadering in Hoogvliet verhuisd. Op onze nieuwe locatie zitten we veel centraler in ons belangrijkste werkgebied. Ook is dit pand aanzienlijk groter en biedt het daarmee voldoende ruimte voor groei. Met de oprichting van een eigen E&I-afdeling nam ons personeelsbestand vorig jaar al meteen met 20 nieuwe medewerkers toe. In totaal werken er nu 62 mensen bij ons. We hebben de ambitie om de komende twee, drie jaar door te groeien naar 80 medewerkers.” 

Langjarige contracten 

“Het aantal mensen dat dagelijks voor ons werkt, ligt overigens een stuk hoger”, vertelt operations manager Edwin de Kok. “We hebben een grote flexibele schil. Gemiddeld werkt er 300 man aan de projecten die we doen. In piekperioden kan dit oplopen naar 500. De afgelopen pakweg tien jaar nam het aantal zzp’ers in onze bedrijfstak sterk toe. Die trend zouden we graag ombuigen. Het is onze wens om de flexibele schil te verkleinen en meer technisch personeel in vaste dienst te nemen. Dit biedt zowel hen als wij voordelen. Onder andere op het gebied van zekerheid. Doordat we bij verschillende grote spelers in de petrochemische en chemische industrie langjarige contracten hebben, hebben we een groot en stabiel werkaanbod. We verzorgen onder meer turnarounds bij Shell, BP en LyondellBasell in de Botlek en Europoort, Dow in Terneuzen en BASF en Evonik in Antwerpen. Die bedrijven kiezen voor ons vanwege de kwaliteit van ons werk en omdat we ons in de branche bewezen hebben als betrouwbare partner. Wat ook hoog scoort is het feit dat we een platte organisatie hebben en daardoor snel kunnen schakelen en handelen. Voor onze Rotterdamse klanten is het daarbij een voordeel dat we bij hen in de buurt zitten en bij bijvoorbeeld calamiteiten heel snel ter plaatse kunnen zijn.” 

Communicatie en focus 

Dat Ebert Hera Nederland deel uitmaakt van de Ebert Hera Group (2.500 medewerkers, ruim 45 vestigingen in Europa) is volgens Mostert en De Kok eveneens een groot pluspunt. “Ons moederbedrijf heeft veel expertise in huis. Een heel groot deel van de technici die werkzaamheden uitvoert bij de turnarounds die wij doen, komt van buiten West-Europa. Dat wil de communicatie nog weleens bemoeilijken. Onze groep heeft heel veel ervaring met het werken met anderstalige onderaannemers en medewerkers. Van die ervaring maken wij gebruik en dat is echt wel iets wat wij voor hebben op onze concurrenten. Daarnaast moet sowieso iedereen die bij projecten op locatie een leidinggevende functie heeft bij ons in ieder geval Nederlands, Engels of Duits spreken. Dat alles zorgt voor een vlotte communicatie en voorkomt onnodig tijdverlies.” 

Kenmerkend voor de werkwijze van Ebert Hera is ook de geïntegreerde werkvoorbereiding, aldus De Kok. “Turnarounds hebben een lange voorbereidingstijd. Vanaf dag één zijn wij daarbij betrokken. Samen met de klant stellen we onder meer het draaiboek op, brengen we risicogebieden in kaart en dragen we oplossingen aan voor knelpunten. Turnarounds zijn topsport. Daarbij valt en staat alles met focus. Is een topsporter niet gefocust, dan kan hij geen topprestatie leveren. Zo is het bij ons ook. En alle energie en aandacht die je in de voorbereiding steekt, draagt bij aan een efficiënt verloop van een turnaround.” 

Multidisciplinaire partner 

“Om te kunnen doen wat wij doen, moet je als bedrijf multidisciplinair zijn”, vervolgt De Kok. “Met een eigen E&I-afdeling en de toevoeging aan onze groep van Sitech Services, dat in Chemelot in Geleen zit, hebben we onze organisatie verder geprofessionaliseerd. Met die uitbreiding van de dienstverlening kunnen we klanten nog meer ontzorgen. Met onze E&I-afdeling kunnen we werkzaamheden aan bijvoorbeeld elektrische bedieningselementen bij plants zelf uitvoeren. En met Sitech erbij kunnen we klanten in een nog eerder stadium van dienst zijn. Bijvoorbeeld met integrated turnarounds met onder meer TA-management, materiaalmanagement, inspecties, scoping en liability- en improvement-projecten. Door meer services in eigen huis te hebben, kunnen we nog efficiënter en slimmer werken. Je kunt turnarounds vergelijken met een ingewikkelde puzzel waaraan veel mensen werken. Hoe meer stukjes je zelf kan leggen, hoe sneller jouw deel van de puzzel klaar is.” 

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!