Selecteer Pagina

Partijen gaan warmtesamenwerking aan

door | 25 apr, 2024 | Duurzaamheid, Energie, Haven, Nieuws

Warmtesamenwerking

Foto: Martens Multimedia/Havenbedrijf Rotterdam

Diverse partijen hebben op het World Energy Congres in Rotterdam bekendgemaakt een warmtesamenwerking aan te gaan. Het doel is het optimaal benutten van havenrestwarmte, aardwarmte en warmteopslag.

Om het gebruik van aardgas te verminderen, wordt de combinatie van havenrestwarmte, aardwarmte en warmteopslag als een veelbelovend alternatief gezien. Hoewel het streven is restwarmte zoveel mogelijk te vermijden door het verbeteren van productieprocessen, kan het nuttig worden toegepast. Vooral in de Rotterdamse haven liggen hier kansen, waar restwarmte uit duurzame productieprocessen voorhanden is.

Warmtesamenwerking

In een gezamenlijke intentieovereenkomst spreken Aardwarmte Vierpolders, Deltalinqs, EBN, Greenport West-Holland, Havenbedrijf Rotterdam, InfraCo, Uniper Benelux, WarmtelinQ en Warmte Netwerk Westland af de mogelijkheden zo goed mogelijk te benutten. Speciale aandacht krijgt het verbeteren van de warmteinfrastructuur en het bundelen van vraag en aanbod in de regio. Dit laatste heeft niet alleen technische aspecten, maar vooral organisatorische en ruimtelijke.

Zie ook: Haven Rotterdam moet radicaal veranderen

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!