Selecteer Pagina

Alles verandert

door | 28 mrt, 2024 | Petrochemie, Uitgelicht

Corné Boot (foto: Danny Cornelissen)

De raffinaderij van bp in Rotterdam zal er over een tijdje heel anders uitzien dan nu. Het wordt een geïntegreerde energie-hub, zeggen head of country Corné Boot en vp refining Rotterdam Bernhard Niemeyer-Pilgrim van bp Nederland. In Europoort Kringen een gesprek over de wil om te versnellen, de interne competitie bij bp en de pluspunten van de Europoort.

Jullie zijn allebei sinds vorig jaar in deze functie actief. Hoe bevalt het tot dusver?

Niemeyer-Pilgrim: “Ik ben in april vorig jaar aan deze functie begonnen. We zijn hiervoor met mijn gezin naar Nederland verhuisd. Privé, maar ook zakelijk was het een grote verandering. Mijn taak is om de raffinaderij in Rotterdam te stabiliseren en voor de toekomst klaar te maken. Dat is heel uitdagend. Alleen het runnen van een raffinaderij was al interessant geweest, maar dit vind ik nog leuker. Het afgelopen jaar heb ik ups en downs meegemaakt, maar we hebben met het team de juiste richting ingeslagen. Heel positief dus. Als ik opnieuw mocht kiezen, zou ik het weer doen!”

Wat is de status van de Rotterdamse raffinaderij binnen bp?

Niemeyer-Pilgrim: “Het is een vrij grote asset. Binnen het portfolio van bp is het de op een na grootste raffinaderij. De raffinaderij in Rotterdam heeft zeker impact op de raffinagemarkt, en op bp. Wij spelen dus een belangrijke rol.”

Boot: “Ik ben acht jaar geleden bij bp begonnen als public affairs manager. Voor Nederland, België en Frankrijk heb ik een team opgebouwd, dat nu uit veertien mensen bestaat. Na het vertrek van Karen de Lathouder, de vorige head of country bij bp Nederland, ben ik gevraagd om haar op te volgen. Dat heb ik gedaan. Nu vorm ik een tandem met Bernard: hij is verantwoordelijk voor de raffinaderij en ik voor het lobbywerk en bp Nederland.”

Meer lezen? Neem dan een abonnement op Europoort Kringen!

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!