Selecteer Pagina

Strategische alliantie in biobrandstoffen

door | 22 feb, 2024 | Duurzaamheid, Nieuws

Biobrandstoffen

Foto: VARO Energy

VARO Energy en Orim Energy zijn een strategische samenwerking aangegaan voor de afzet van biobrandstoffen in het ARA-gebied. Daarmee willen ze de maritieme sector helpen decarboniseren.

De twee bedrijven stellen dat hun activiteiten elkaar aanvullen. Zo is VARO thuis in de handel in en productie van biobrandstoffen. Het in Bergen op Zoom gevestigde Orim biedt op zijn beurt uitgebreide distributie-, opslag- en bunkermogelijkheden in het ARA-gebied (Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen). Volgens de overeenkomst zal VARO afval en biogrondstoffen inkopen, produceren en mengen. Orim gaat het eindproduct leveren aan de schepen van klanten.

Vraag biobrandstoffen

VARO en Orim verwachten dat de markt voor biobrandstoffen in de maritieme sector de komende tien jaar sterk zal stijgen. Dit wordt onder meer getriggerd door nieuwe regels van vanuit de EU, die B30 verplicht stellen, een mix van 70 procent diesel en 30 procent biobrandstof. Dankzij deze strategische alliantie verwachten de twee bedrijven goed gepositioneerd te zijn om de toenemende vraag van klanten te kunnen bedienen.

‘Cruciaal’

“Het voldoen aan de stijgende vraag naar gemengde biobrandstoffen is van cruciaal belang om de doelstellingen van de EU en IMO voor het koolstofvrij maken van de scheepvaart te halen. Onze ervaring in biobrandstoffen, gecombineerd met Orims logistieke en bunkeractiviteiten, zal helpen om aan deze vraag te voldoen in Rotterdam, Europa’s grootste havenfaciliteit”, zegt ceo Dev Sanyal van VARO.

Edwin Coppens, managing director van Orim, voegt daaraan toe: “Komende EU- en IMO-regelgeving drijft de noodzaak om op te schalen met biobrandstoffen en de kwaliteitsborging in de toekomst te garanderen. Door samen te werken met VARO kunnen we precies dat doen, waarbij we elkaars sterke punten gebruiken om onze mengexpertise en ons netwerk te optimaliseren.”

Zie ook: VARO Energy zet in op biogas

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!