Selecteer Pagina

Terminals Vopak verder als Liquin

door | 8 dec, 2023 | Nieuws, Opslagtanks

Liquin

Foto: Liquin

De drie terminals van Vopak in de Botlek gaan verder onder een nieuwe naam: Liquin. Vopak had deze verkocht aan Infracapital.

Het gaat om de drie chemieterminals in de Botlek, Chemiehaven en TTR Terminals waar producten als ethanol, methanol, styreen en acrylonitril worden opgeslagen. De drie terminals hebben een opslagcapaciteit van 1,5 miljoen kubieke meter. Samen beschikken zij over 23 jetty’s, 13 diepzeejetty’s en aansluitingen op pijpleidingen en de weg. Er werken 350 mensen.

Toekomst Liquin

“Onze naam mag dan zijn veranderd, veel zal bij het oude blijven. De contracten en overeenkomsten blijven onveranderd en ook het managementteam en de organisatie zullen niet wijzigen. We hebben alle vertrouwen in een mooie toekomst voor het bedrijf. Onze locatie is de meeste voordelige in de haven van Rotterdam. Anders dan bij andere bedrijven, beschikken wij over ruimte om te kunnen uitbreiden”, zegt ceo Janhein van den Eijnden van Liquin.

Vopak en Infracapital maakten de verkoop van de terminals dit najaar bekend. Infracapital betaalt er 407 miljoen euro voor.

Zie ook: Vopak verkoopt Rotterdamse terminals

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!