Selecteer Pagina

Vopak verkoopt Rotterdamse terminals

door | 19 sep, 2023 | Nieuws, Opslagtanks

Archieffoto Danny Cornelissen

Vopak verkoopt drie opslagterminals voor chemicaliën in Rotterdam. Het gaat om de terminals Botlek, TTR en Chemiehaven die van eigenaar wisselen.

Infracapital neemt de drie terminals over van Vopak. Het betaalt hiervoor 407 miljoen euro. Samen zijn de terminals goed voor een opslagcapaciteit van 1,4 miljoen kubieke meter.

“De desinvestering van de drie chemieterminals in Rotterdam is in lijn met onze strategische doelstellingen om de financiële prestaties van de portefeuille te verbeteren, Vopaks voetafdruk in gas- en industriële terminals te vergroten en versneld in te zetten op nieuwe energiebronnen”, licht Michiel Gilsing toe, cfo bij Vopak.

Afscheid terminals

Patrick van der Voort, business unit president Nederland bij Vopak, verklaart: “Hoewel we binnen Vopak onze collega’s op de chemieterminals in Rotterdam zeker zullen missen, zijn we ervan overtuigd dat onze klanten en collega’s goed gediend zullen zijn met de samenwerking met Infracapital die een langetermijn- en ervaren investeerder in infrastructuur is. We willen alle betrokkenen bedanken voor hun vertrouwen en bijdrage aan Vopak en zullen samen met onder andere de ondernemingsraad werken aan een succesvolle en soepele eigendomsoverdracht aan Infracapital.”

Zie ook: Duurzame mijlpaal voor Vopak

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!