Selecteer Pagina

Terminal Vopak in Vlaardingen uitgebreid

door | 10 mei, 2023 | Nieuws, Opslagtanks, Petrochemie

Vopak Vlaardingen

Foto: Vopak

Bij haar opslagterminal in Vlaardingen heeft Vopak 16 nieuwe opslagtanks in gebruik genomen. Hierin kunnen reststromen worden opgeslagen voor de productie van biodiesel en duurzame vliegtuigbrandstof.

Vopak maakte twee jaar geleden bekend haar terminal in Vlaardingen te willen uitbreiden. Er zouden 16 tanks bij komen met een gecombineerde capaciteit van 64.000 kubieke meter. Vandaag laat het opslagbedrijf weten dat de nieuwe tanks in gebruik zijn genomen.

Reststromen in Vlaardingen

In de extra opslagtanks worden de reststromen opgeslagen voor de productie van biodiesel en duurzame vliegtuigbrandstof. Vopak zegt hiermee in te spelen op de toenemende vraag in Europa naar energie uit hernieuwbare bronnen. Het bedrijf heeft met Shell een langjarige overeenkomst gesloten voor de opslag van grondstoffen voor de bio-raffinaderij van Shell in Rotterdam. In deze bioraffinaderij die Shell nu bouwt, zal hernieuwbare diesel en duurzame vliegtuigbrandstof worden geproduceerd uit reststromen, zoals gebruikte frituurolie, dierlijke vetten en andere reststromen. Vopak heeft 90 miljoen euro in de nieuwe infrastructuur geïnvesteerd.

Zie ook: Complexe hijsklus biobrandstoffenfabriek Shell

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!