Selecteer Pagina

Japanse primeur voor Rotterdamse onderneming

door | 10 mei, 2024 | Duurzaamheid, Energie, Nieuws

Japanse primeur

Foto: SolarDuck

Het in Rotterdam gevestigde SolarDuck heeft in Japan een offshore drijvende zonnepark gerealiseerd. Een primeur, stelt het bedrijf.

In opdracht van de gemeente Tokyo heeft SolarDuck er een offshore drijvend zonnepark gebouwd. Het deed dit in samenwerking met Kyocera Communication Systems Corporation en Everblue Technologies. Het zonnepark is 30 meter bij 26 meter bij 6 meter groot.

Primeur

Het is het eerste drijvende zonnepark in Japan en geldt als een demonstratieproject. SolarDuck was in november 2022 geselecteerd voor het project dat zich richt op geavanceerde energieopwekking in de omgeving van Tokyo. In de loop van dit jaar wordt het offshore drijvende zonnepark in gebruik genomen. De opgewekte elektriciteit wordt in batterijen aan wal opgeslagen. Het wordt gebruikt voor de aandrijving van elektrische voertuigen en een elektrisch schip. Een studie moet duidelijk maken voor welke doeleinden de zonnestroom nog meer kan worden toegepast.

Doel 1 gigawatt

SolarDuck is een Nederlands-Noors bedrijf, dat een gepatenteerde technologie voor drijvende zonneparken heeft ontwikkeld. Het heeft zich tot doel gesteld om vanaf 2030 over 1 gigawatt aan opgesteld vermogen te beschikken.

Zie ook: Onshore test PosHYdon

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!