Selecteer Pagina

Onshore test PosHYdon

door | 8 mei, 2024 | Infrastructuur, Nieuws, Offshore, Waterstof

Onshore test

Foto: PosHYdon

Op een bedrijventerrein in Alkmaar is de onshore test van PosHYdon van start gegaan. Dit project richt zich op de productie van groene waterstof op een offshore platform in de Noordzee.

De test vindt plaats op het terrein van InVesta, waar op land de offshore productie van groene waterstof wordt nagebootst. Als deze proeven succesvol zijn afgerond, zal de 1 MW-electrolyser op het Q13a-A-platform van Neptune Energy in de Noordzee worden geplaatst. Daar gaat het in het vierde kwartaal van dit jaar groene waterstof uit duurzaam opgewekte elektriciteit en zeewater produceren.

Onshore test

De geproduceerde groene waterstof wordt via bestaande pijpleidingen naar land getransporteerd. Het voordeel hiervan is dat niet hoeft te worden geïnvesteerd in nieuwe infrastructuur, maar van een bestaand gasplatform en huidige pijpleidingen gebruik kan worden gemaakt. Bij PosHYdon, zoals het project heet, zijn vijftien partijen aangesloten. Zij spreken van een unicum: nog niet eerder is een operationeel olie-of gas platform ingezet voor de productie van groene waterstof.

In Europoort Kringen binnenkort meer hierover.

Zie ook: Premier neemt kijkje op de Maasvlakte

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!