Selecteer Pagina

Premier neemt kijkje op Maasvlakte

door | 20 apr, 2023 | Duurzaamheid, Energie, Haven, Nieuws

Premier

Premier Rutte (foto still video Twitter)

Premier Mark Rutte heeft een bezoek gebracht aan de Tweede Maasvlakte. Hij bezocht daar meerdere bedrijven en nam een kijkje bij het Porthos-project.

Op uitnodiging van de NVDE, Vattenfall, Tennet, Gasunie en Neptune Energy bracht de premier deze week een bezoek aan de Gate terminal op de Tweede Maasvlakte. Daar schetste Manon van Beek, ceo van Tennet, hem het energiesysteem van de toekomst. Gasunie hield een presentatie over duurzame gasinfrastructuur, waarna de premier in een elektrische bus een tour over het terrein van de LNG-terminal maakte. Ook kreeg hij een rondleiding bij het landstation van Tennet.

Premier trots

Vervolgens ging het in de bus naar de pre assembly site van Siemens Gamesa, de locatie waar windturbine-onderdelen worden opgeslagen en klaargemaakt voor transport naar het windpark Hollandse Kust Zuid. Op de weg terug in de bus gaf Ebusco uitleg over elektrisch rijden en varen. Nadat er gezamenlijk was geluncht gaven Tennet en Neptune Energy presentaties over offshore wind, de toekomst van elektriciteitsnetten in de Noordzee en de werking van offshore energieplatforms. “Ik ben erg trots op wat alle bedrijven hier aan het doen zijn. Het is fantastisch om hier vandaag te mogen zijn”, aldus de premier.

Zie ook: Minister Harbers bezoekt leidingenstraat

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!