Selecteer Pagina

Onderzoek naar digitale technieken voor maintenance

door | 29 sep, 2023 | Digitalisering, Maintenance, Nieuws

Digitale technieken

Foto: Mainnovation

Mobile maintenance wordt volop toegepast bij maintenance en asset management, maar andere digitale technieken nog niet. Dit blijkt uit onderzoek door Mainnovation en PwC.

Voor dit internationale onderzoek naar het gebruik van vijf digitale trends zijn vertegenwoordigers van 127 bedrijven uit vijf landen ondervraagd. Mobile maintenance, predictive maintenance, augmented reality, 3D printing en digital twin zijn technieken die van toegevoegde waarde kunnen zijn voor maintenance en asset management.

Toepassing digitale technieken

Hieruit komt naar voren dat mobile maintenance veelvuldig wordt gebruikt. “Sinds de release van de iPhone in 2007 hebben de ontwikkelingen van apps en mobiele technologieën – zowel de apparatuur, de beschikbare wifi als de beveiliging ervan – een enorme vlucht genomen. We zien dat ook mobile maintenance hiervan profiteert. Je eigen mobiele telefoon werd een bruikbaar apparaat in de fabriek. Dit, plus de ontwikkelingen en professionalisering van Enterprise Asset Management-systemen, hebben geleid tot betrouwbaarder, veiliger, gebruiksvriendelijker en meer waardevolle toepassingen op het gebied van onderhoud”, zegt Mark Haarman, managing partner bij Mainnovation.

‘Gedegen plan’

De andere digitale technieken worden nog niet breed geïmplementeerd. “Digitalisering kost tijd en vraagt om een gedegen plan van aanpak”, aldus Mainnovation in het persbericht. Op dinsdag 7 november worden de bevindingen uit het onderzoek gepresenteerd in het hoofdkantoor van Mainnovation in Dordrecht. Deze bijeenkomst is vrij toegankelijk voor onderhoudsprofessionals.

Zie ook: Digitale kennisbank voor tankopslagsector

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!