Selecteer Pagina

Consortium investeert in recycler van plastic

door | 15 mei, 2023 | Nieuws, Recycling

Plastic

Foto: Invest-NL

Een consortium van drie partijen investeert 13 miljoen euro in het in Rotterdam gevestigde Pryme. Dit bedrijf is bezig een pyrolysetechniek te ontwikkelen waarmee gebruikt plastic kan worden omgezet in waardevolle producten.

Pryme beschikt over een pyrolysetechniek waarmee gebruikt plastic met een hoge conversieratio op industriële schaal valt te recyclen. Het bedrijf is nu bezig met de bouw van een fabriek in Rotterdam die later dit jaar met de productie zal beginnen. Het plan is om in 2025 een tweede, grotere fabriek te bouwen.

Pyrolyse van plastic

Infinity Recycling, Invest-NL en LyondellBasell hebben laten weten dat zij via een investeringsconsortium 13 miljoen euro bijdragen aan de commercialisering van het pyrolyseproces. Chris Hervé, ceo van Pryme, zegt blij te zijn met de investering. “Net zoals eerdere investeringen door Infinity Recycling en Stichting Multistrat mogelijkheden hebben geboden en ons in staat hebben gesteld belangrijke marktkennis op te doen, verwachten we van onze nieuwe investeerders dat ze waardevolle ervaring en perspectieven inbrengen die helpen onze technologie verder te ontwikkelen. Deze financiële steun vereist verantwoordelijkheid en verwachting om te leveren – een uitdaging die we graag aangaan.”

Zie ook: Shell slaat eerste paal pyrolyse-olie-upgrader

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!