Selecteer Pagina

Vos Indu Service

door | 1 sep, 2022 | Bedrijveninfo

Met ‘ja’ kom je verder

Slangen, leidingen, pompen, appendages en alles wat daarbij hoort: dat is het specialisme van Vos Indu Service. Het bedrijf uit Dinteloord is de afgelopen jaren flink gegroeid in omvang en aanbod. En als kers op de taart is op 5 augustus jl. het felbegeerde VCA**-certificaat behaald. John Scheepers, directeur-eigenaar van Vos Indu Service, licht een tipje van de sluier op. 

Tekst: Connie Lindhoud

“Als je snel klaar wilt zijn moet je nee zeggen. Als je verder wilt komen zeg je ’ja’”, steekt Scheepers van wal. “Bij ons komt ‘nee’ niet in het woordenboek voor. Een vraag van een klant is het startpunt voor een uitwisseling van kennis en informatie om tot de optimale oplossing te komen. We kijken naar de vraag achter de vraag. Wat is precies de situatie, welke vloeistoffen moeten overgepompt worden en onder welke omstandigheden? In het overgrote deel van de aanvragen gaan we on-site bij de klant om de situatie te bekijken en te bespreken. Aansluitend bieden we een maatwerkoplossing aan. Zo kan het gebeuren dat iemand die in eerste instantie 100 meter slang aanvraagt een oplossing aangeboden krijgt waarbij 80 meter vaste leiding en 20 meter slang wordt ingezet. Dat is veel efficiënter en goedkoper.”

Eerlijk duurt het langst

“Met zo’n oplossing verdienen we zelf dan niet het meeste”, lacht Scheepers. “Maar dat is ook niet de insteek. Voor ons staat een goede, eerlijke en langdurige klantrelatie voorop. Veel van mijn opdrachtgevers zijn al klant vanaf het moment dat ik in 2010 voor mezelf begon. Ze schonken me toen hun vertrouwen en gaven me de kans om mezelf te bewijzen en het bedrijf verder uit te bouwen. Dat vergeet ik niet.”

Méér dan verhuur

“Vos Indu Service is veel meer dan een verhuurbedrijf”, vervolgt Scheepers. “Naast verhuur voeren wij ook de complete montage en demontage van de slangen en appendages uit. Plant owners en contractors kiezen vanwege uiteenlopende factoren steeds vaker voor een ontzorgende partij. Daarom bieden we een totaalpakket aan: wij leveren het benodigde materieel én monteren en demonteren dat vakkundig. Zo heeft de klant er geen omkijken naar: één belletje naar ons en alles komt voor elkaar. Dat is een hele zorg minder voor de klant! We bieden hierin dan ook echt meerwaarde en dat zorgt ervoor dat klanten ons steeds weer weten te vinden.”

John Scheepers

Medewerkers met match

“Ook wij lopen tegen uitdagingen aan als het gaat om het aantrekken van nieuwe medewerkers”, zegt Scheepers. “Maar mijn aanpak hierin is een beetje eigengereid: ik kijk vooral naar iemands persoonlijkheid en of hij of zij in het team past. Verloopt de samenwerking goed, staat iemand open voor vragen en feedback van collega’s en heeft diegene een klantvriendelijke houding? Kortom, ben je een visitekaartje en zet je net dat stapje extra? Welke opleiding of achtergrond iemand heeft, vind ik dan minder van belang. We investeren graag en voortdurend in opleiding en bijscholing. Ik ben zelf ook onderaan begonnen in dit vak en heb veel geleerd via opleiding, cursussen en vooral ervaring. Vakinhoudelijk kun je iemand op alle fronten bijspijkeren, maar een match met het team heb je of heb je niet.” 

Slangenmanagement & IT-oplossingen

“Ook op het gebied van dienstverlening voor de jaarlijkse verplichte keuring van ons eigen equipment en dat van klanten blijven we in ontwikkeling. Het inventariseren, registreren, certificeren en de afgifte van certificaten levert veel administratieve rompslomp op. Daarom zijn we al enige tijd bezig om dit te digitaliseren en gaan we ook de komende tijd extra inzetten op IT-oplossingen. Ook hierin willen we klanten namelijk graag ontzorgen. Zo kunnen we in de nabije toekomst compleet slangenmanagement aanbieden, inclusief signalering voor de jaarlijkse keuringen. We willen ernaar toe dat klanten certificaten via een online klantportal kunnen raadplegen. Dit geldt ook voor verplichte certificaten van ingehuurd materiaal. Alles digitaal bij de hand: fysieke documenten meeslepen is dan definitief verleden tijd. Ook met het oog op milieu een mooie stap!” 

Groei

“Dat onze aanpak en manier van werken aanslaat in de markt blijkt wel uit het feit dat we de laatste jaren flink gegroeid zijn en er heel weinig personeelsverloop is. Ook op het gebied van kwaliteit en veiligheid hebben we stappen gezet. Het VCA**-certificaat is een mooie stap in de verdere professionalisering van ons bedrijf en bovendien een stap die deuren bij klanten opent. Ik ben er dan ook erg trots op dat we dit met ons team hebben gerealiseerd!”, besluit Scheepers. 

Profiel

Vos Indu Service is specialist op het gebied van industriële slangen en houdt zich bezig met:

  • de verhuur van alle soorten en maten gecertificeerde slangen, leidingen, appendages, pompen en toebehoren uit voorraad;
  • maatwerk- en totaaloplossingen inclusief montage/demontage met eigen vakmensen, transport en service;
  • projectadvies;
  • 24/7 calamiteitenservice;
  • inventarisatie, registratie, (her)certificering, jaarlijkse keuringen met eigen VCA-gecertificeerde testunits.

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!