Selecteer Pagina

Vernieuwing binnenvaartligplaatsen Waalhaven

door | 18 apr, 2023 | Haven, Infrastructuur, Nieuws

Binnenvaartligplaatsen

Egbert van der Wal (l., HbR) en Henry Schaap (De Klerk Werkendam) - Foto: Ries van Wendel de Joode

Het Havenbedrijf Rotterdam gaat in de Waalhaven vijf openbare ligplaatsen voor de binnenvaart vernieuwen. De binnenvaartligplaatsen worden voorzien van een slimme walstroomvoorziening.

Het havenbedrijf heeft voor deze vernieuwing een contract getekend met De Klerk Werkendam. Adviesbureau Arcadis nam het uitwerken van de plannen voor de nieuwe ligplaatsen voor haar rekening.

Binnenvaartligplaatsen

Het gaat om vijf openbare wachtplaatsen voor de binnenvaart aan de zuidzijde van pier 3 in de Waalhaven. De vijf steigers van de oude ligplaatsen worden vervangen door vier nieuwe afmeervoorzieningen inclusief pianotrappen. Deze zorgen ervoor dat de bemanning veilig van en naar boord kan stappen.

Slimmer

Daarnaast vervangt het havenbedrijf de huidige walstroomvoorzieningen voor nieuwe aansluitingen. Deze zijn slimmer en kunnen het gebruik meer uitgebreid registreren. Dit moet de walstroominstallatie betrouwbaarder maken, wat het gebruik ervan moet bevorderen. De nieuwe ligplaatsen worden naar verwachting in de lente van 2024 opgeleverd.

Zie ook: Politieke steun voor walstroom in de Wiltonhaven

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!