Groothandel in PBM

Je verkoopt ijzerwaren, bouwmaterialen, gereedschap of machines. En, oh ja, ook nog PBM. Ze horen erbij, maar je core business? Nee, dat is het niet. Dan moet je kunnen terugvallen op de kennis en expertise van de groothandel waar je deze PBM koopt. Dat kan bij President Safety.

Tekst: Kim de Booij

President Safety is zowel een relatieve nieuweling als een oude rot in het PBM-vak. Het gros van het management en personeel dat er werkt, zit namelijk al decennialang in het vak. En zo kan het dus dat een bedrijf dat sinds 2016 bestaat, ruim 160 jaar aan ervaring in huis heeft. “Daardoor kunnen we veel toegevoegde waarde leveren”, legt Eric Liesting van President Safety uit. “Wij brengen het specialisme naar onze klanten en helpen hen de juiste PBM aan te schaffen en verkopen. Zo kunnen zij hun klanten helpen om veiliger te werken en houden ze er een goed rendement aan over.”

Advies en inrichting

Klinkt eenvoudig, maar inhoudelijk gaat het behoorlijk ver. “Het begint bij een goed advies over de inkoop van de juiste materialen voor de doelgroep van onze klant. Bij President Safety hebben we kennis van diverse branches en weten we heel goed welke PBM voor welke specifieke branche het meest geschikt zijn. Vervolgens kunnen we onze klanten helpen bij de inrichting van hun PBM-afdeling in de winkel en op de website. We hebben sterke marketingtools zoals folders, productdatabladen, winkelschappen, handleidingen, visuals, displays en diverse POS in huis om alles optimaal in te richten.”

A-merken

Eenmaal ingericht, begint de verkoop. “We werken met uitsluitend producten van A-merkkwaliteit en zijn exclusief dealer van onder meer Safefeet, ChemDefend, PSP en Excess Workwear. Voor onze klanten is het fijn om te weten dat ze verzekerd zijn van goede kwaliteit PBM én dat we deze alleen aan hen leveren, niet aan hun klanten, de eindgebruikers. Bovendien kunnen we private labeloplossingen bieden. Daarbij verzorgen we alles: van artwork en product tot verpakking en certificering op naam.”

PBM Kenniscentrum

Voor advies over mogelijkheden en producten kunnen klanten van President Safety altijd terecht bij het PBM Kenniscentrum van het bedrijf. “Hier zitten ervaren PBM-specialisten met parate kennis van het vak”, aldus Liesting. “In negen van de tien gevallen hebben ze direct antwoord op je vragen, weten ze welke PBM het meest geschikt zijn en kunnen ze je ook meteen de prijs en levertijd ervan geven. Dat is een hele verbetering wanneer je callcenters gewend bent waar je steeds verteld wordt binnen enkele dagen teruggebeld te worden.”

Private onderneming

Die snelheid van handelen zit niet alleen in het PBM Kenniscentrum, maar in het hele bedrijf. “We zijn een familiebedrijf en dat is uniek in deze business. Flexibiliteit, continuïteit en betrokkenheid zit in ons DNA. In uitzonderlijke situaties, zoals met corona, en bij speciale klantverzoeken, steken we intern direct de koppen bij elkaar en ligt er binnen een kwartier een besluit”, vertelt Liesting serieus. En daarna met knipoog: “Wonderen verrichten we onmiddellijk, onmogelijkheden duren misschien even.”

Prijs

Hangt aan al deze expertise en hoge mate van service ook een hoog prijskaartje? “Nee. We hebben goede afspraken met onze leveranciers en onze klanten profiteren hiervan mee. Daarnaast hanteren we een franco van 250 euro, waar veel concurrenten rond het tweevoudige liggen. Onze verzendkosten liggen bovendien laag en voor 15.00 uur besteld is de volgende dag in huis. Bij de opening van ons nieuwe hypermoderne distributiecentrum in Roosendaal eind dit jaar willen we dat nog uitbreiden. Bij de lancering van President Safety hebben we voor deze koers gekozen en we zien geen reden voor aanpassing.” 

Innovaties

Over aanpassen gesproken. Past President Safety haar assortiment aan op de nieuwste innovaties? “Ja, we bieden nieuwe technologieën, maar blijven ook de oude, vertrouwde PBM aanbieden. We merken namelijk dat het voor veel bedrijven lastig is om over te stappen naar iets nieuws. Zo zijn lederen handschoenen nog steeds heel populair, terwijl er eigenlijk al veel technische handschoenen zijn met evenveel comfort en betere bescherming en grip. En zo zie je ook dat veel bedrijven nog naar de vertrouwde veiligheidsschoenen pakken: zwart, grof, hoog, brede stalen neus. Maar ondertussen zijn er ook comfortabele, fashionable sneakers als PBM te verkrijgen. Het is aan ons om deze mogelijkheden te laten zien zodat onze klanten en hun eindgebruikers hier een keuze in kunnen maken.”

Lederen handschoen onder ISO 140001

President Safety is een absolute specialist op het gebied van lederen handschoenen. Het is de enige leverancier in Nederland met ‘green focus’ lederen handschoenen. Door een speciaal, milieuvriendelijk looiproces vallen de handschoenen binnen de ISO 14001-norm. Dit past perfect in het plaatje van President Safety dat sowieso milieuverantwoord onderneemt: papierloos, bijna volledig elektrisch vervoer, klimaatneutraal magazijn. 

Tip je van de sluier

President Safety is al van heel wat A-merken de exclusieve dealer, maar er komen nog een aantal unieke merken bij. Welke? Dat houden ze nog even voor zich. Meer nieuws binnenkort.