Selecteer Pagina

Pontifexx

door | 26 mei, 2023 | Bedrijveninfo

Pontifexx breidt uit naar Rotterdam

Pontifexx heeft aan de Westblaak in Rotterdam een nieuw kantoor in gebruik genomen. Van daaruit kan het pragmatische onderhoudsadviesbureau zijn klanten in de regio de aandacht geven die zij verdienen.

 De opening van de nieuwe vestiging vond eerder deze maand plaats. Hiervoor waren klanten en collega’s van Pontifexx uitgenodigd, die onder het genot van een hapje en een drankje technische workshops konden volgen met uitzicht over de skyline van Rotterdam. De opening kenmerkte zich door een ontspannen en ongedwongen sfeer waar, ook ter vermaak een illusionist en sneltekenaar aanwezig waren. Afsluitend vond een feestelijk optreden plaats. “Het was een heerlijke, technische dag”, blikt algemeen directeur Johan van de Pol terug. De nieuwe vestiging staat onder leiding van Niels Bezemer, die sinds november vorig jaar commercieel directeur bij Pontifexx is. Het derde directielid bij de specialist in assetmanagement is Matthijs Hulsegge; hij is eveneens sinds november 2022 technisch directeur en richt zich op de vestiging van Pontifexx in Zwolle.

 Menselijke maat

“Volgens de filosofie van Pontifexx willen wij met de menselijke maat ondernemen. Dat houdt in dat wij zowel onze klanten als onze medewerkers persoonlijke aandacht willen geven”, licht Bezemer toe. “In Rotterdam is de markt dichtbij; er is nog zo veel te verbeteren, er is zoveel industrie in deze regio. Onze propositie zal zich daaraan aanpassen en wij zullen ons meer op de BRZO, petrochemie en chemie gaan focussen.” De nieuwe vestiging is op loopafstand van het Centraal Station, het stadhuis en de Erasmusbrug, waarvan Pontifexx bij het onderhoud is betrokken. In het nieuwe onderkomen werken vijftien mensen van het bedrijf. Hiervoor heeft zich een ‘organisatorische celdeling’ voltrokken, zegt Bezemer. “Wie deze uitdaging het beste paste, ook logistiek-technisch, is naar Rotterdam overgeplaatst.”

Uitnodiging 

“We hebben mensen uit het assetmanagementvak veel te bieden. Bij ons krijgen medewerkers de kans om in korte tijd mooie en uitdagende projecten uit te voeren. Dat moet je wel liggen, om bij veel verschillende klanten een kijkje in de keuken te nemen en je daarop aan te passen. Wij zijn pas tevreden als het op de werkvloer werkt en wordt begrepen. Soms kan dat oncomfortabel zijn, maar aan het eind van het project levert het zichtbaar resultaat op in de organisatie of in productiecapaciteit. Dat geeft enorm veel voldoening. Als dit mensen aanspreekt, dan nodig ik ze uit om bij ons in Rotterdam of Zwolle een kijkje te komen nemen”, zegt Bezemer.

Nieuw: Pontifexx Academy

De trainingen die Pontifexx al langere tijd aan eigen medewerkers geeft, stelt het bedrijf nu ook aan klanten beschikbaar. Dit doet het onder de naam ‘Pontifexx Academy’, maakte Pontifexx op de vorige maand gehouden vakbeurs Maintenance NEXT bekend. “Wij bieden zowel in Rotterdam als Zwolle cursussen aan over maintenance- en assetmanagement, op zowel strategisch als tactisch niveau. Dit loopt uiteen van assetmanagement-trainingen tot op maat SAP PM trainingen van maintenance engineers tot aan monteurs. De aanpak die wij daarbij hanteren is casuïstisch: Wij bouwen de trainingen om casussen uit de praktijk heen en waar het kan in eigen systeemomgevingen”, licht Johan van de Pol van het bedrijf toe.

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!