Selecteer Pagina

Opnieuw vertraging groenewaterstoffabriek Uniper

door | 9 apr, 2024 | Energie, Nieuws, Waterstof

Groenewaterstoffabriek

Foto: Danny Cornelissen

De definitieve investeringsbeslissing voor de bouw van een groenewaterstoffabriek in Rotterdam is door Uniper opnieuw uitgesteld. Dit heeft het bedrijf laten weten.

Drie jaar geleden maakte het energiebedrijf bekend dat het op de Maasvlakte een groenewaterstoffabriek wil bouwen. Nu heeft Uniper daar een op kolen draaiende energiecentrale. Aanvankelijk was het plan om in 2025 een waterstoffabriek te realiseren met een capaciteit van 100 megawatt. Op termijn zou dit kunnen worden uitgebreid tot 500 megawatt. Uniper sprak destijds van ‘de perfecte plek’ voor zulke plannen, omdat er veel hernieuwbare energie, de benodigde infrastructuur en industriële klanten aanwezig zijn.

Voortgang groenewaterstoffabriek

Hoewel met het project zeker stappen zijn gezet – zo werd in Technip Energies een FEED-aannemer aangetrokken – lijkt de voortgang nu te stokken. Tegen Energeia laat Uniper weten dat het de definitieve investeringsbeslissing voor de bouw van de waterstoffabriek met twee jaar heeft uitgesteld. Dit doet het vanwege de hoge stroomkosten en onduidelijkheid over de afzetmogelijkheden voor groene waterstof. Het is voor de tweede keer dat Uniper het besluit uitstelt. Eind vorig jaar maakte HyCC eveneens bekend de definitieve investeringsbeslissing voor de bouw van een groenewaterstoffabriek – in Delfzijl – op de lange baan te schuiven.

Zie ook: Uniper naar volgende fase groenewaterstofproject

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!