Selecteer Pagina

Mees van den Brink

door | 1 nov, 2023 | Bedrijveninfo

Specialist in slangen breidt uit in Europa

Mees van den Brink heeft zich ontwikkeld tot een internationale specialist op het gebied van slangen en koppelingen. Onlangs opende het bedrijf een nieuwe vestiging in Parijs.

Gisteren was hij nog in Parijs en vandaag heeft hij Nederland doorkruist van het hoofdkantoor van Mees van den Brink in Haaksbergen naar de vestiging in Ridderkerk. “De zaken lopen goed”, zegt commercieel directeur Patrick Goering van het bedrijf dat zich heeft toegelegd op het aanbieden van slangen, koppelingen en toebehoren. Inmiddels is de groep actief in zeven landen met zestien bedrijven, in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Polen, Hongarije en Roemenië.

Hose management

“De kracht van de Mees van den Brink groep is dat wij alles uit eigen hand kunnen aanbieden. Zo maakt bijvoorbeeld het online marketingbureau TUQR deel uit van de groep”, vertelt Goering. Mees van den Brink is niet alleen aanbieder van slangen en toebehoren, het bedrijf neemt voor klanten – steeds vaker in meerdere Europese landen – het ‘hose management’ voor zijn rekening. “Wij bieden het hele verhaal: verkoop, verhuur via ons dochterbedrijf Flowmasters, certificeren en lassen. In heel Europa bieden wij dezelfde service, producten, kwaliteit en prijzen. Dat is onze kracht; en dat alles gecoördineerd vanuit het hart van de groep: het hoofdkantoor in Haaksbergen.”

Korte lijnen

Mees van den Brink is een echt familiebedrijf. Het werd in 1975 opgericht door de naamgever van de onderneming – Mees van den Brink dus – die dit jaar zelf de 75-jarige leeftijd heeft bereikt. Inmiddels zijn zijn zoons Bob en Bart eigenaar, maar dat weerhoudt de stichter van het bedrijf er niet van regelmatig een kijkje te nemen. “Wij hebben mensen in dienst die al tientallen jaren bij ons werken. Zo werken de mannen van het eerste uur Jan en Jos samen al meer dan tachtig jaar bij het bedrijf. Bij hen vloeit Mees van den Brink-bloed door de aderen, wat mooi is. Dat is de basis van het succes”, stelt Goering. Hij benadrukt dat bij Mees van den Brink – hoewel het in omvang steeds groter wordt – de lijnen kort blijven en er wordt nagekomen wat is beloofd.

Haaksbergen bezoeken

Hoewel het bedrijf sterk groeit in Europa blijven bestaande klanten centraal staan, zegt Goering. “Wij staan altijd voor onze klanten klaar, ook in geval van nood. ‘Nee’ verkopen is voor ons geen optie. Onze vaste klanten zijn megabelangrijk voor ons, en wij doen er alles aan om ze te behouden.” Hij stelt dat klanten altijd welkom zijn om op het hoofdkantoor in Haaksbergen een kijkje achter de schermen te komen nemen. Bezoekers kunnen de hand schudden met – indien aanwezig – Bob, een kop koffie drinken, lunchen en natuurlijk een kijkje nemen in het enorme magazijn van de slangenspecialist. “Zo zien klanten wat erachter zit en krijgen ze meer gevoel bij het bedrijf. Wij bestaan al bijna vijftig jaar, en hoewel de verkoop via de webshop in Nederland steeds meer toeneemt, blijft het contact tussen ons en klanten ontzettend belangrijk. Dat is nu zo en zal altijd zo blijven.”

Alles draait om veiligheid

Mees van den Brink is lid van de Stichting Industriële Reiniging (SIR). Zo heeft Patrick Goering zitting in de werkgroep drukvacuüm. “Dat heeft niets met commercie te maken, en alles met veilig werken. Want daar draait het om. Wij zijn continu op zoek naar betere slangen, maar als een ergonomisch betere slang niet veilig is, staan wij daar niet achter. Het veilig gebruik van slangen staat voorop.”

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!