Selecteer Pagina

Master Builders Solutions

door | 1 okt, 2022 | Bedrijveninfo

Duurzame oplossing voor de bescherming van opslagtanks

Oplossingen bieden, daar gaat het om bij Master Builders Solutions. Het bedrijf is gespecialiseerd in bouwchemische producten voor onderhoud, herstel en renovatie van constructies. Het uitgebreide productassortiment bevat onder meer producten voor het repareren en beschermen van beton. Belangrijkste innovatie is de betoncoating MasterSeal 7000 CR, dat een waterdichte bescherming biedt tegen agressieve chemicaliën.

Veel bedrijven in de (petro-)chemische en levensmiddelenindustrie hebben te maken met de opslag van agressieve chemische stoffen. Deze stoffen moeten langdurig en op veilige wijze in betonnen constructies zoals opslagtanks worden ondergebracht. Dit gaat regelmatig gepaard met problemen. Slijtage/erosie, scheuren en aantasting van het beton door chemicaliën verkorten de levensduur van deze constructies en verhogen het aantal onderhouds- en reparatiecycli. De innovatieve betoncoating MasterSeal 7000 CR voorkomt deze problemen, vermindert de onderhoudscycli en verlengt de levensduur van de constructie.

Veilig en langdurig

Innovatie is een van de belangrijkste drijfveren van Master Builders Solutions. Het bedrijf beschikt over een netwerk van wereldwijde en regionale R&D-centra waar deskundigen aan fundamenteel onderzoek, nieuwe betontechnologieën en de ontwikkeling van nieuwe producten en processen voor bouwchemicaliën en aanverwante systeemoplossingen werken.

Dat onderzoek richt zich ook op het ontwikkelen van waterdichte bescherming van beton in agressieve omgevingen. Account manager Michel Rantong: “Ongewenste waterinsijpeling, vocht en aantasting door milieuverontreinigingen of chemische stoffen zijn schadelijk voor betonstructuren. Ze dringen vaak onzichtbaar in het beton en veroorzaken permanente schade. Constructies verliezen daardoor hun stevigheid. Bijna iedereen in de chemische en petrochemische industrie heeft met dit probleem te maken. Ook bijvoorbeeld bedrijven in de levensmiddelenindustrie en afvalwaterverwerking. Denk aan waterzuiveringsinstallaties en afvalwaterbekkens, waar het beton wordt aangetast door verontreiniging en doorsijpelend vocht. Het kan gaan om slijtage, scheuren en lekkages en aantasting van het beton door chemicalien zoals biochemische gassen of zwavelzuur. Als gevolg van reparaties en onderhoud moeten fabrieken soms hele productielijnen stilleggen of omleiden. Dat kost enorm veel geld. De industrie heeft al heel lang behoefte aan een product dat het beton een langdurige, effectieve en betrouwbare bescherming biedt. Dat product is er nu.”

MasterSeal 7000 CR

Als oplossing voor deze veelvoorkomende problemen bracht Master Builders Solutions de coating MasterSeal 7000 CR op de markt. Dit is een betoncoating op basis van de Xolutec® technologie, die door Master Builders Solutions is ontwikkeld speciaal voor waterdichting en bescherming van betonconstructies in extreme omstandigheden. Oorspronkelijk was het product bedoeld voor waterzuiveringsinstallaties, maar men kwam er al snel achter dat het ook zeer geschikt was voor bedrijven in de chemische industrie en de levensmiddelenindustrie.

MasterSeal 7000 CR combineert een aantal belangrijke eigenschappen. De coating kan snel en eenvoudig worden aangebracht en heeft ook bij lagere temperaturen een snelle uitharding waardoor er geen downtime is. Het product heeft een maximale vochttolerantie en kan aangebracht worden op een vochtige ondergrond. Dit zorgt ervoor dat er geen kostbare tijd verloren gaat om oppervlakten eerst te laten drogen. Verder is de coating scheuroverbruggend (tot 0,7 mm) en heeft het een hoge chemische bestendigheid. De nieuwe technologie Xolutec®  zorgt ervoor dat bij het mengen er onderling verbindingen worden gevormd, die elkaar versterken, waardoor de algehele materiaaleigenschappen nog verder verbeteren. 

Maximale zekerheid

 “Dit zijn belangrijke eigenschappen voor onze opdrachtgevers”, stelt Michel Rantong. “Eindelijk is er een oplossing waar de industrie echt iets aan heeft en die voor bedrijven relatief snel is te realiseren. Met MasterSeal 7000 CR kunnen betonnen vloeren, opslagtanks of opvangbakken snel weer in gebruik worden genomen en zijn ze langdurig beschermd tegen agressieve chemicaliën. De hoge chemische bestendigheid van de coating, gecombineerd met scheuroverbrugging en mechanische weerstand verlagen het risico op storingen en noodzakelijk onderhoud. Hierdoor kunnen bedrijven onverwachte onderhoudskosten minimaliseren. De werking van MasterSeal 7000 CR is voordat het op de markt kwam jarenlang onderzocht en getest. Wij garanderen een langdurige bescherming en bieden bedrijven maximale zekerheid, ook op de langere termijn.”

Het bedrijf

Master Builders Solutions is een wereldwijd actieve speler op het gebied van innovatieve en duurzame producten en oplossingen voor de chemische en petrochemische industrie. Master Builders Solutions brengt alle expertise samen om chemische oplossingen te creëren voor nieuwbouw, onderhoud, herstel en renovatie van constructies. 

Oorspronkelijk was het bedrijf onderdeel van chemiereus BASF, maar sinds oktober 2020 is Master Builders Solutions verdergegaan als zelfstandig bedrijf. De aanpak van Master Builders Solutions kenmerkt zich door maatwerk. Het uitgebreide productassortiment omvat onder meer toeslagmaterialen voor beton en additieven voor cement, oplossingen voor ondergrondse- en tunnelprojecten, het repareren en beschermen van beton en hoogwaardige vloersystemen. 

Waterdichting van een opslagtank in een afvalwaterzuiveringsinstallatie met MasterSeal 7000 CR.

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!