Van vader op zoon

Kevin de Koster is per 1 januari jl. zijn vader Willian opgevolgd als directeur/eigenaar van Europoort Industrie Diensten BV. In Europoort Kringen vertellen beiden over hun beweegredenen, blikken ze terug, maar vooral ook vooruit. “De eerste jaren is het mijn missie om het bedrijf stabiel te houden.”

Het was in 2005 dat Willian de Koster Europoort Industrie Diensten BV (EID) oprichtte. Met EID biedt hij industriële reiniging en aanvullende dienstverlening voor bedrijven in de chemie en petrochemie. Voor hem was dat niet nieuw. “Ik zit al sinds mijn twintigste in industriële reiniging. Met EID ging het meteen de goede kant op. We begonnen in een bedrijfsverzamelgebouw in Hellevoetsluis, maar groeiden er al snel uit ons jasje. In 2007 trokken wij in een nieuw pand dat ik in aan de Pampus in Stellendam had laten bouwen. In de loop der jaren hebben wij er veel bijgebouwd en terrein er omheen gekocht. We zijn er nu op drie huisnummers gevestigd, op een terrein van in totaal zo’n 9.000 vierkante meter.”

Flexibele dienstverlening

In de loop der jaren – om precies te zijn in 2015 – voegde Willian een nieuwe activiteit toe aan EID: EID Maritiem BV, gericht op maritieme diensten. “Hiermee bieden wij havengerelateerde bedrijven ondersteuning in de breedste zin van het woord. Niet dat wij zeeschepen reinigen – soms wordt dit wel gedacht – maar denk aan het overpakken van containers, het overpompen van gevaarlijke stoffen en hulp bij calamiteiten. Hierbij gaan we geen probleem uit de weg.” 

EID richt zich met zijn dienstverlening op de middelgrote en kleinere bedrijven in de industrie. “Soms doen wij twee of drie klussen op een dag. Grote opdrachtgevers werken met bulkcontracten over langere tijd. Ik ben daar ook wel eens over gebeld door een grote raffinaderij. Zij boden mij een vijfjarig contract aan, maar vroegen daarvoor de inzet van ons hele wagenpark. Dat was voor ons geen haalbare kaart. Liever richten wij ons met onze flexibele dienstverlening op wat kleinere spelers in de markt.” 

Geruisloze overgang

Kevin de Koster, zoon van Willian, is zeker geen nieuw gezicht binnen EID. “Ik ben al sinds de oprichting bij het bedrijf betrokken. Op mijn negentiende ben ik er ingerold, nadat de baangarantie van mijn opleiding werd ingetrokken. Daarna heb ik mijn vrachtwagenrijbewijs en alle benodigde certificaten gehaald. Ik vond het fijn zo mijn vader te kunnen helpen.” Bij EID werkte Kevin zich op tot bedrijfsleider. “Kevin is in commercieel opzicht enorm gegroeid”, zegt Willian. “Hij is klanten gaan binnenhalen en je merkt dat de vaste accounts uit het prille begin ook meer op hem zijn gaan leunen. Die overgang is vrijwel geruisloos gegaan.” Dat geldt ook voor de bedrijfsopvolging die zich heeft voltrokken. Per 1 januari jl. neemt Kevin het bedrijf van Willian over. “Daarmee ben ik directeur-af en is Kevin verantwoordelijk voor de zaak. Ik blijf als adviseur aanwezig, en voor Kevin beschikbaar om mee te klankborden.”

Zware periode

“Ik ben nu 62 jaar en heb een turbulent werkzaam leven gehad”, verklaart Willian. “In oktober 2020 ben ik door het coronavirus getroffen. Tien dagen lang ben ik daarvoor in het ziekenhuis opgenomen geweest. Het herstel duurde een half jaar. Ik merk nog wel dat ik de man met de hamer tegenkom als ik te veel doe, dan gaat het lampje uit. Sindsdien merk ik dat ik er anders in sta. De wereld draaide door toen ik ziek was. Kevin had de dagelijkse leiding op zich genomen en had mij alleen nodig voor commercieel overleg of bancaire zaken.” “Het was een zware periode, ook omdat we middenin de voorbereiding op het nieuwe jaar zaten”, zegt Kevin. Willian overwoog het bedrijf te verkopen, maar daar stak Kevin een stokje voor. Hij vertelt: “Ik ben vanaf het begin bij EID betrokken en ben er steeds meer ingegroeid. Ik zag het niet zitten om voor een nieuwe eigenaar te moeten werken en daarbij geen inspraak te hebben. Veel liever neem ik het bedrijf dan over van mijn vader.”

Nooit ‘nee’

Er staat ‘een gezond winkeltje’ waar Kevin op voort kan bouwen, omschrijft Willian de staat van het bedrijf. “Bij EID werken nu 45 mensen en we beschikken over een jong en divers wagenpark. We hebben acht vacuümwagens, een hogedrukcombiwagen, een lagedrukcombiwagen, twee drogestoffenwagens, twee tankwagens en diverse HD-pompen van 150 tot 600 pk.” Op de vraag wat het bedrijf tot de huidige omvang heeft gebracht, antwoordt Willian: “Onze servicegerichtheid en de korte responstijden.” Kevin vult aan: “Onze flexibiliteit is een van onze grootste krachten. Wij zeggen nooit ‘nee’. Sterker nog, dat is binnen het bedrijf verboden!” Willian is van plan de komende tijd wat meer tijd vrij te nemen, maar wil zo’n drie dagen per week naar kantoor blijven komen. “Dan ga ik een bak koffie drinken, achter mijn bureau plaatsnemen en kijken of er nog wat handel valt op te pakken. Ik wil mij nuttig blijven maken.” Kevin: “Mijn vader zal op de achtergrond aanwezig blijven, wat normaal is bij een bedrijfsovername. Mijn eerste missie is om het bedrijf de komende twee à drie jaar stabiel te houden. Als dat is gelukt sluit ik niet uit dat we ons gaan verbreden. De food en bouw zijn bijvoorbeeld interessante nieuwe markten.”