Permanente tankbodembescherming

In een ideale wereld hebben alle onderdelen van een opslagtank dezelfde lange levensverwachting. Eén maand voor het einde van de verwachte levensduur gaat voor al deze onderdelen in de meldkamer een geel lampje branden als waarschuwing om deze te vervangen, en een dag voor de einddatum een rode. Hoe mooi en heerlijk overzichtelijk zou dat zijn?

Tekst: Arnold Kompanje

De praktijk lijkt echter ver van deze ideale wereld. Met name tankbodems kunnen roet in het eten gooien, door onverwacht (on)zichtbare corrosie te manifesteren, of zelfs erger, hele gaten in het staal, met alle gevolgen van dien. 

Onbehandeld

De onderzijde van een tankbodem (soil-facing side) is zeer gevoelig voor corrosie, terwijl dit ook juist het meest uitdagende deel van een tank is om te beschermen tegen corrosie. Ten eerste zit de bodem van de tank veelal onbehandeld direct op een basis van oliezand. Ook worden de meeste tankbodems onbehandeld gelaten en is het zand of de aarde waar de bodem op staat in ons Nederlandse klimaat niet altijd kurkdroog. Dit alles kan een recept zijn voor versnelde corrosie. Zelfs in gevallen waarin een beschermende coating wordt aangebracht aan deze onderzijde van de tankbodems, kan bij lasreparaties aan de binnenkant van de tankbodem de coating aan de buitenzijde door de hitte verbranden. Deze hitte verbrandt de coating die hiermee zijn beschermende eigenschap heeft verloren, waardoor zuurstof, vocht en zout hun gang kunnen gaan en vrij spel hebben op het kale koolstofstaal. 

Staalbescherming

De gemiddelde levensduur van tankbodems bij een bovengrondse opslagtank is pakweg 25 tot 40 jaar; door corrosie wordt deze levensverwachting echter drastisch verminderd. In sommige gevallen valt deze zelfs tot minder dan 15 jaar uit. De huidige strategie is veelal om de dikte van de tankbodems te verhogen. Helaas wordt daarmee ook de prijs van deze bodems en van de totale tank verhoogd. Door deze aanpak duurt het langer voordat er een mogelijk gat ontstaat. Dit voorkomt echter de corrosie niet en het is geen garantie dat het hiermee de totale verwachte levensduur van de tank zal bereiken. 

Het moeten vervangen van tankbodems is extreem duur (directe en indirecte kosten), duurt vaak maanden en vraagt veel organiserend vermogen van de asset owner. EonCoat biedt dé permanente staalbescherming en zorgt ervoor dat de bodemzijde van de tankbodem niet meer door corrosie kan worden aangetast. 

Chemical Bonded Phosphate Ceramic

EonCoat weldable is gebaseerd op anorganische chemie, en bezit daarmee eigenschappen waaraan conventionele coatings op basis van organische chemie niet kunnen voldoen. Een van de vele eigenschappen die EonCoat weldable heeft is thermische shock: EonCoat verandert zijn structurele integriteit niet wanneer het wordt blootgesteld aan plotselinge extreme temperatuurveranderingen. Door deze eigenschap kan het worden aangebracht op staal dat wordt blootgesteld aan laswerkzaamheden. De bescherming tegen het lasproces is mogelijk omdat de coating is gemaakt van mineralen; daarom is het niet vlambaar. De coating zal niet verbranden en is warmtebestendig tot 600 graden Celsius. EonCoat weldable is een chemical bonded phosphate ceramic, die zich verbindt met het koolstofstalen substraat. Eoncoat weldable is een één-laag-systeem, maar deze ene laag bevat een dubbele werking. De eerste corrosiebeschermingslinie wordt gevormd door één heel dun laagje magnesium ijzerfosfaat dat met het staal is verbonden, het staal non-reactief maakt en daarmee ongevoelig voor corrosie. Dit zorgt voor een permanente corrosiebescherming. Mocht deze laag mechanisch beschadigd raken, dan zorgt het fosfaat in de keramische laag voor de tweede corrosieverdedigingslinie. Hierdoor kan er gewoonweg geen corrosie ontstaan. EonCoat corrosiebescherming stopt niet na de laswerkzaamheden. Typische lap, plug, seam, and butt welds lassen kunnen eenvoudig worden aangebracht zonder de beschermende coating te beschadigen.

Gemoedsrust en zekerheid

Het gebruik van EonCoat weldable elimineert de noodzaak om gedurende de levensduur van de opslagtank, de tankbodem tussentijds te moeten vervangen. Ook elimineert het de noodzaak om de staaldikte voor de bodem (corrosie allowance) te verhogen. Dit brengt direct de volgende voordelen met zich mee: de kosten voor het vervangen van de tankbodem en alle nevenkosten, zoals downtime, verdwijnen. Dat creëert gemoedsrust en zekerheid voor de asset owner. 

Arnold Kompanje is eigenaar van Kompaco, exclusief agent voor EonCoat LLC in de Benelux.