Selecteer Pagina

Boels

door | 1 sep, 2023 | Bedrijveninfo

Alles rondom (industriële) verhuur onder één dak

Met meer dan 725 vestigingen in 18 landen heeft Boels Rental altijd een vestiging in de buurt. Robbert Willemsen, algemeen directeur van onder meer Boels Industrial, vertelt wat Boels kan betekenen voor de (petrochemische) industrie in de Rotterdamse haven. “Wist je dat we ook allerlei oplossingen bieden voor toegangscontrole?”

Tekst: Ellen Weber

Boels Rental is ontzettend breed in dienstverlening en materieel; in heel Europa werken zo’n 7.000 mensen op 725 locaties. Ongeveer 180 mensen werken bij Boels Industrial, het bedrijfsonderdeel dat zich vooral richt op de industriële dienstverlening. “In de Rotterdamse haven houden we ons vooral bezig met grote fabriekstops en onderhoud”, vertelt Robbert Willemsen, verantwoordelijk voor verschillende bedrijfsonderdelen van Boels, ook wel Specials genaamd, waaronder IQ-Pass, Site Security en Boels Industrial vallen. “We bieden complete industriële verhuuroplossingen voor de industrie, petrochemie, tankbouw en de maritieme sector. Bedrijven vinden bij ons een totaalpakket om grootschalig onderhoud, nieuw- en verbouwprojecten in de industrie veilig, snel en soepel te laten verlopen.” Denk aan de verhuur van tijdelijke licht-, lucht-, en stroomvoorzieningen, lasmachines, industrieel gereedschap, aggregaten, generatoren, compressoren en ATEX-gereedschap. Maar ook hef- en hijsmiddelen en gerelateerde machines, zoals verticale masthoogwerkers en knikhoogwerkers.

Tijdelijke verhuurlocatie

Gespecialiseerde projectteams van Boels kunnen de volledige stop van grote fabrieken begeleiden en uitvoeren. “Als we een gewenste oplossing niet kunnen bieden, dan zoeken we naar een oplossing. Indien nodig schaffen we nieuw materieel aan. We werken volgens het one-stop-shop-model om klanten zoveel mogelijk te ontzorgen. Soms plaatsen we een volledig volgeladen container met materieel op locatie: een zogenaamde ‘On Site Rental’ locatie. Hier kunnen onderaannemers materieel huren.” Boels zorgt niet alleen voor de benodigde machines, maar ook voor bemanning van zo’n tijdelijke verhuurlocatie. En voor support. “Mocht een compressor of generator uitvallen, dan zijn we direct ter plaatse.” 

Op grote plants worden voertuigen zoveel mogelijk geweerd, om verkeerschaos te voorkomen. Daarom levert Boels ook fietsen, zodat werknemers en ingehuurd personeel zich makkelijk kan verplaatsen op het fabrieksterrein. “Dat we aan elk detail denken en een ontzettend breed verhuurassortiment hebben, onderscheidt ons van de concurrentie”, zegt Willemsen. 

Gasdetectie en toegangscontrole

“Vaak weten klanten niet wat we allemaal leveren”, zegt Willemsen. Onder de naam Survey & Laser verhuurt Boels landmeetkundige apparatuur, gasdetectie en portofonie. Het bedrijfsonderdeel IQ-Pass biedt allerlei oplossingen voor toegangsregistratie en -controle. Tijdens een turnaround zijn er bepaalde zones waar medewerkers wel of niet mogen komen. “Door middel van hardware en software kunnen wij de toegang reguleren. Mensen komen binnen met een pasje, dat we kunnen koppelen aan de On Site Rental op locatie.” In combinatie met toegangscontrole levert Boels Site Security ook tijdelijke camerabewakingssystemen om terreinen te beveiligen.

In de industrie, petrochemie en de maritieme sector luistert het volgen van protocollen en relevante wet- en regelgeving nauw. Er worden hoge eisen gesteld aan de veiligheid van mensen en materieel. “Voortdurend investeren we in veiligheid; dat is noodzakelijk als je je op plants begeeft”, vertelt Willemsen. “Dit jaar hebben we het certificaat VCA-Petrochemie wederom behaald. Daarnaast zijn we ISO9001 gecertificeerd.” 

Boels heeft het grootste Explosion Proof (ATEX) assortiment van de Benelux. Bij Nederlandse bedrijven ziet Willemsen een verschuiving van koop naar huur. In plaats van zelf dure ATEX-materialen te kopen die voor 80 procent van de tijd in de opslag staan, kan het slimmer zijn om zulke apparaten te huren. Dan ben je ook niets kwijt aan onderhoud en het up to date houden van certificaten en keuringen. “Bovendien is huren duurzamer dan kopen.”

Grootste groene vloot

Verduurzaming vindt Boels belangrijk; het verhuurbedrijf wil graag bijdragen aan het beperken van de uitstoot. Op bouwplaatsen denkt Willemsen daarom met zijn teams na over de toekomst en inzetbaarheid van hybride en elektrisch materieel. Boels investeert continu in duurzame oplossingen, zoals elektrisch oplaadbare machines. Duurzame gereedschappen en machines, die minder CO2, geluid en trillingen veroorzaken, zijn te herkennen aan het ECO-label. “In Nederland hebben we de grootste groene vloot binnen de industrie.” 

Tijdens het voorbereiden van een turnaround gaan de projectteams met de klant in gesprek in hoeverre een duurzame oplossing mogelijk is. “Om een voorbeeld te geven: je kunt niet te veel afhankelijk zijn van zonne-energie, want het werk moet 24/7 kunnen doorgaan. Daarom komen we vaak tot een hybride oplossing, waarbij we gedeeltelijk materieel inzetten dat door accu’s wordt aangedreven en gedeeltelijk kiezen voor machines die altijd inzetbaar zijn.”.

Begeleiding van A tot Z

Wat zijn de sterke punten van Boels Industrial? Volgens Willemsen zijn dat de beschikbaarheid van materieel en de ervaren en enthousiaste mensen. “Ons kundige projectteam is in staat om projecten van A tot Z te begeleiden.” Buiten Nederland heeft Boels strategisch gelegen vestigingen in België en Duitsland. “Hierdoor zitten we altijd dichtbij de klant. Ook hebben we vestigingen op diverse locaties van klanten, zoals BP en Shell, zodat we letterlijk bij de klant zitten. We staan 24/7 klaar.”

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!