Selecteer Pagina

Vos Indu Service

door | 2 aug, 2023 | Bedrijveninfo

‘Wij verhuren leidingbruggen, all inclusive service’

Vos Indu Service beschikt als gerenommeerde speler in de verhuurmarkt over ongeveer 25.000 artikelen. Een van de specialismen van het bedrijf is het verhuren van leidingen om ledingbruggen te realiseren. “Zoals men van ons gewend is, kunnen we direct inspelen op de wens van de klant.”

Tekst: Mels Dees

Daarbij gebeurt het regelmatig dat een klant met een ander verzoek Vos Indu Service benadert en aangeeft een oplossing te zoeken om bij werkzaamheden de weg niet te hoeven blokkeren. “Daar spelen we dan met onze specialisten graag op in. De constructie en bouw van deze bruggen vereist expertise en die hebben wij in huis.”

Niet altijd worden bij werkzaamheden leidingbruggen ingezet, geeft directeur/eigenaar John Scheepers van Vos Indu Service aan. “Soms liggen leidingen op het wegdek. Ze worden dan beschermd door metalen platen waar het verkeer overheen rijdt. De constructie is echter schadegevoelig, zeker bij zwaar verkeer.” 

En met zwaar verkeer heeft Vos Indu Service, dat voornamelijk levert aan de industrie vaak te maken. “Daarom kiezen wij ervoor de leidingen verhoogd aan te brengen in de vorm van een leidingbrug. Het voordeel is dat iedereen zich er ongestoord onderdoor kan bewegen.”

Zoals met alle andere artikelen in de verhuurvloot is bij de leidingen het leveren van gecertificeerde items de norm. “Dit is inclusief de constructietekeningen en de constructieberekeningen”, geeft Scheepers aan. “Die documenten zijn belangrijk om een vergunning of ontheffing aan te vragen bij de autoriteiten.” 

Bepalen van het leidingmateriaal

Daarbij is het allereerst van belang voor Scheepers en zijn team te weten welke vloeistof de klant door de leidingen wil laten gaan. “Op basis daarvan maken wij de keuze voor het materiaal waaruit de leiding bestaat.” Vos Indu Service levert leidingen van staal en RVS, met elk eigen toepassingen en eigenschappen. “Er bestaat een resistentielijst met stoffen waarvoor je leidingen van een specifiek materiaal al dan niet mag gebruiken.” 

Het gebeurt wel dat klanten in de loop van een project verschillende stoffen door de leidingen willen laten gaan, “maar dat bespreken we wel van tevoren en baseren hierop de keuze van het in te zetten materiaal”, maakt Scheepers duidelijk. Dit wordt vastgelegd in het projectplan. Zo proberen we onverwachte risico’s uit te sluiten en de veiligheid te waarborgen.”

Zelfdragende leidingbruggen 

Minstens zo belangrijk voor het berekenen van de draagconstructie is natuurlijk de te overspannen afstand. Scheepers: “Tot een meter of acht overspanning is de brug zelfdragend en heb je geen extra ondersteuning nodig.” Bij forsere overspanningen, van 10, 20 of meer meter heb je wel support nodig in de vorm van dragende leidingsupports, die stabiliteit garanderen aan de brug. Ook deze leiding supports zijn gecertificeerd.

Bij projecten waarbij het noodzakelijk is dat vloeistoffen continu over een doorgaande weg van A naar B getransporteerd moeten worden, is de leidingbrugconstructie regelmatig voor langere duur in bedrijf. In zulke gevallen blijft Vos Indu Service nauw betrokken door de jaarlijkse verplichte inspectie op het equipment uit te voeren. Dit geldt zowel voor de leidingbrug constructie als de leidingsupports. 

Beveiliging tegen aanrijdingen

Het monteren en plaatsen van leidingbruggen gaat verder dan alleen het verhuren van de gevraagde constructie. “Door de jarenlange ervaring plaatst Vos Indu Service het liefst leidingbruggen met een fullservice-offerte. Dit houdt in dat Scheepers en zijn team zich voegen naar de eisen van de autoriteiten. Om deze reden voorziet Vos Indu Service dan ook in aanrijdbeveiliging. Door het plaatsen van grote betonblokken voor de leidingbrugconstructie. En niet onbelangrijk om te benoemen, voorzien wij ook in originele hoogteborden.” Ook wordt het, zeker op de openbare weg, doorgaans door het bevoegd gezag gewaardeerd als duidelijk is waar mensen zich in geval van een calamiteit kunnen melden. “We voorzien de constructie daarom doorgaans ook van onze bedrijfsgegevens,” geeft Scheepers aan. 

Samenwerking met Numan Transport

Bij het transporteren, monteren en demonteren van de leidingbruggen werkt Vos Indu Service al jarenlang nauw samen met Numan Transport. Scheepers: “Deze in Numansdorp gevestigde specialist in bijzonder transport beschikt over vrachtwagens met autolaadkranen. Als het gaat om het plaatsen van leidingbruggen is het bedrijf van Scheepers vooral actief in Nederland en België. “De hoofdmoot van onze klanten bevindt zich toch wel in de Botlek en de Europoort. Scheepers weet als geen ander dat de industriële sector enige flexibiliteit vereist qua planning en uitvoering en hierin heeft Vos Indu Service de verbinding gevonden met Numan Transport. “Het mooie is dat zij net zo flexibel zijn als wij.” Deze flexibiliteit zorgt dat Vos Indu Service altijd gereed kan staan voor de volgende klus. 

Tot slot

Doordat Scheepers al jarenlang vasthoudt aan zijn ideaalbeeld; service, flexibiliteit en oplossingsgerichtheid heeft hij Vos Indu service kunnen ontwikkelen van ‘specialist op het gebied van industriële slangen’ tot een serieuze veelzijdige VCA** gecertificeerde speler in de markt. Zijn overtuigingen komen tot uiting in zijn gewaardeerde werkwijze en zijn recent opnieuw beloond met de verlenging van het VCA** certificaat. “Dit bewijst maar weer eens dat de investeringen in hoogwaardig gecertificeerd equipment, deskundige werknemers en vooral de ‘klant-is-koning-mentaliteit’ een goede keuze zijn geweest in het vasthouden aan de idealen, waarvoor wij staan.”

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!