Selecteer Pagina

Nsecure

door | 1 feb, 2024 | Bedrijveninfo

De kunst van controle tijdens turnarounds

Vooruitstrevend, vernieuwend en een beetje rebels. Met haar innovatieve kijk op beveiliging is Nsecure marktleider op het gebied van toegang en security. Ze faciliteert in slimme oplossingen en technieken die het verschil maken als het gaat om efficiënte en veilige werkprocessen. Zeker voor de industrie is veiligheid cruciaal. In de digitale omgeving, maar vooral ook op locatie. 

Tekst: Jeanette van Swaal

Wat deze sector zo bijzonder maakt is de grote diversiteit in complexe processen en locaties, die een hoge mate van veiligheid vereisen. Filip Milovanovic, eindverantwoordelijke cluster Industry bij Nsecure, beschouwt het als een succes wanneer deze oplossingen naadloos zijn geïntegreerd in bedrijfsprocessen van opdrachtgevers met minimale impact op de gebruikers.

License to operate

Al decennialang is Nsecure aanwezig in deze branche bij diverse toonaangevende opdrachtgevers. Die ervaringen bundelen ze om nog nadrukkelijker haar expertise op het gebied van toegang en security toe te passen. Door aanwezig te zijn in de hele keten, van voorbereiding tot uitvoer en evaluatie, zijn de opdrachtgevers van Nsecure volledig in control. Milovanovic: “Onze security-oplossingen zorgen ervoor dat toegang tot de site veilig en vlot verloopt. We ontzorgen onze opdrachtgevers, optimaliseren processen en dragen bij aan de license to operate.” 

De oplossingen die Nsecure biedt liggen op het brede vlak van veiligheid, toegang en compliancy. Hierbij kun je denken aan toegangscontrole en security management-systemen, hekwerken, calamiteitenzuilen, CCTV en detectiesystemen. Milovanovic: “Maar ook onze identity managementoplossingen voor het veilig toegang verlenen aan bezoekers, medewerkers en contractors. Toegangsprocessen zijn volledig digitaal en inzichtelijk, waardoor bedrijven grip hebben en houden op hun operationele processen.”

Turnarounds

In de hectiek van turnarounds draagt Nsecure bij aan het efficiënter maken van de processen. Want deze (grootschalige) onderhoudsstops vragen veel tijd, expertise en een hoge graad van veiligheid. Tijdens turnarounds bezoeken aannemers met uiteenlopende nationaliteiten in grote aantallen de site van de opdrachtgever om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren, vaak met specifieke poort- en veiligheidsinstructies. 

Milovanovic: “Het verleden heeft aangetoond dat een onderhoudsstop – met soms wel duizenden contractors – kan leiden tot enorm lange wachttijden voor toegang tot het terrein. Zeker ook gezien de hoeveelheid aan documentatie die bezoekers moeten tonen. Wij bieden hiervoor een oplossing met ons identity management platform YIM. Via YIM worden aannemers en bezoekers gevraagd om digitaal vooraf alle vereiste werkdocumenten en certificaten aan te leveren, waardoor een soepele en snelle doorstroming van toegang bij de poort wordt gegarandeerd. De documenten worden dan digitaal volgens de wettelijke termijn van zeven jaar bewaard. Handmatige processen en papierwerk zijn hierdoor verleden tijd. Dit resulteert in verminderde wachttijden, minder frustraties en uiteindelijk lagere kosten.”

Filip Milovanovic

Files tot de snelweg

Een sprekend voorbeeld is een situatie bij een opdrachtgever in het Europoortgebied, waarbij de file van contractors die zich moesten aanmelden voor toegang letterlijk tot op de snelweg stond. “Deze file kwam voort uit documenten die op locatie handmatig moesten worden gecontroleerd, evenals de poort- en veiligheidsinstructies die ter plekke moesten worden gegeven. Met behulp van YIM kunnen we documenten vooraf digitaal verzamelen en accrediteren en instructies verstrekken. Hier is op locatie alleen nog verificatie nodig en kan een toegangspas worden uitgegeven. Dit leidt tot efficiëntere procedures en veiligere toegangsverlening tot de site”, vertelt Milovanovic. 

Door de integratie van YIM met onderliggende toegang- en security-oplossingen, wordt toegang van personen beperkt tot enkel de locaties waarvoor ze bevoegd en opgeleid zijn. In gebieden met specifieke risico’s zorgt het systeem voor tijdige en juiste informatie, waardoor preventieve maatregelen genomen kunnen worden en men alert is op mogelijke risico’s.

Tijdelijke oplossingen

Nsecure voorziet ook in tijdelijke oplossingen om de doorstroom te bevorderen. “Dit kan worden gerealiseerd door bijvoorbeeld tijdelijke tourniquets, musterpoints, speedgates en hekwerken te installeren. Onze geavanceerde systemen worden dan afgestemd om de opdrachtgever inzicht te geven in zaken als de hoeveelheid ‘hands-on tool’-uren van aannemers of het aantal aannemers dat niet de juiste routes heeft gevolgd”, legt Milovanovic uit. 

Cybersecurity 

Niet alleen de veiligheid op locatie heeft prioriteit, maar ook in de digitale omgeving. Juist het beschermen van systemen van storingen of cyberaanvallen is cruciaal voor de continuïteit. Security-systemen zijn tegenwoordig steeds vaker het doelwit van cyberaanvallen. De kwetsbaarheid van deze systemen heeft als gevolg dat de risico’s, variërend van inbreuk op privacygegevens tot aan het platleggen van de operatie, nagenoeg in alle branches voorkomen. Milovanovic: “Door onze IT-inrichting en certificeringen streven we ernaar voorloper te zijn op het gebied van cybersecurity. Voor onze opdrachtgevers heeft dit, gezien de gevoelige aard van informatie, een hoge prioriteit. Daarom ondersteunen we opdrachtgevers ook met hosting en/of IT-security waardoor we ook de digitale veiligheid op het hoogste niveau kunnen uitvoeren.”

Duurzame partnerships

Klanten zien Nsecure als een volwaardige partner als het gaat om veiligheid, security en compliance. De dienstverlening is geïntegreerd en onderdeel van hun bedrijfsprocessen. En dat biedt ruimte voor de toekomst. “Voor onze opdrachtgevers creëren we integrale security-omgevingen die we voortdurend monitoren, tussentijds evalueren en indien nodig aanpassen. Dit resulteert in langdurige samenwerkingen en indrukwekkende projecten”, besluit Milovanovic. 

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!