Selecteer Pagina

Agidens

door | 7 mrt, 2023 | Bedrijveninfo

Met zijn diensten bedient Agidens industriële bedrijven die actief zijn in de fijnchemie, fast-moving consumer goods, farma en energie.

Industrie op het hoogste niveau met Agidens 

Betere en efficiëntere productieprocessen, dag na dag 

“Productiebedrijven moeten zich continu, en vandaag meer dan ooit, snel, veilig en efficiënt aanpassen aan de veranderende markteisen”, zegt SMO-manager Consultancy Services Tom Lesire van Agidens. “Wie daarvoor met ons in zee gaat, kiest voor zekerheid, want Agidens is een industriële procesautomatiseringspartner die productieprocessen dag na dag verbetert.” 

Tekst: Erik Stroosma

“Wij zijn allerminst een one-trick pony”, aldus Lesire. “Agidens biedt een breed gamma betrouwbare solutions voor de procesindustrie. Onze offering is gericht op geautomatiseerde oplossingen, engineering, consulting en digitale transformatie. Hiermee zorgen we ervoor dat organisaties op het hoogste niveau kunnen blijven draaien. Daarbij gaat het om industriële bedrijven die actief zijn in de sectoren fijnchemie, fast-moving consumer goods, farma en energie. Onder die laatste valt onder meer de olie- en gasindustrie en de tankopslag.” In de omgeving van de internationale hoofdzetel van Agidens, die in het nabij de Antwerpse haven gelegen Zwijndrecht ligt, zijn dat soort bedrijven volop te vinden. “De meeste daarvan werken al jaren samen met Agidens”, geeft Lesire aan. “Maar ook in Rotterdam, Moerdijk en andere delen van Nederland waar veel procesindustrie aanwezig is, helpen we ondernemingen hun prestaties dag na dag te verbeteren. In Nederland hebben we onder meer vestigingen Gorinchem en Amsterdam. En om aan de noden van onze internationale klanten te voldoen, heeft Agidens een lokale verankering in Zwitserland en de Verenigde Staten. Ons advies is gebaseerd op meer dan 75 jaar ervaring en grondige kennis van industriële processen. Daardoor kunnen we al in de vroegste fase van projecten ondersteuning bieden. Haalbaarheidsstudies, process design en automatiseringsadvies maken integraal deel uit van de dienstverlening.” 

Continue verbetering 

Agidens focust zich op drie grote pijlers. Enerzijds levert het met de Process Automation business unit effectieve automatiseringsoplossingen die passen bij industrie-specifieke processen. De business unit Software Solutions brengt op zijn beurt geïntegreerde digitale technologieën met geavanceerde IT-mogelijkheden naar de fabrieksvloer voor continue verbetering. En dan is er als laatste pijler de business unit Value-added Services, waar Lesire als SMO-manager samen met zijn 25-koppig team deel van uitmaakt. De SMO in zijn functienaam staat voor Service Management Office. “De diensten van de business unit Value-added Services zijn onder te verdelen in vijf hoofdrichtingen: proces- en automatiseringsadvies, operational excellence, technische veiligheid, maintenance & reliability en energie en duurzaamheid”, licht Lesire toe. “Zo zorgt de hele Agidens-groep ervoor dat via de juiste automatiseringsoplossingen, digitale technologieën en waarde toevoegende services de productieprocessen van onze klanten elke dag verbeteren.” 

Technologie van morgen 

“Energie en duurzaamheid zijn natuurlijk hot topics momenteel”, gaat Lesire verder. “We helpen bedrijven bij het omschakelen naar een energiezuinige en duurzame operatie; helemaal carbon-free of met een gedeeltelijke inzet van hernieuwbare energie. Met meer dan 500 ingenieurs in procesautomatisatie en software-engineering bieden we daarvoor een breed scala automatiserings- en softwareoplossingen. Daarbij maken wij gebruik van de nieuwste technologie, zoals praktijktoepassingen van Industry 4.0. Denk daarbij aan predictive maintenance aan de hand van big data, AI-analyses en digital-twinsimulaties. Daarmee halen we toegevoegde waarde uit het onderhoud van productie-installaties.” 

“Agidens is vandaag ook al bezig met de technologie van morgen”, vertelt Lesire verder. “Industry 5.0 loert om de hoek en biedt mogelijkheden tot procesoptimalisatie zonder weerga. Een andere trend waarop wij ons eveneens voorbereiden, is die van de stijgende waterkosten. Die zijn nu nog relatief laag, maar dat gaat niet zo blijven waardoor een efficiënt watergebruik een nog belangrijker thema wordt voor industriële productiebedrijven.” 

Workshop Asset Monitoring 

Volgende maand is Agidens een van de deelnemers aan EuroMaintenance 2023. Op die beurs verzorgt senior asset management & maintenance consultant Martin van den Hout op maandag 17 april de workshop ‘How to implement Asset Monitoring?’. Tijdens die sessie legt hij uit waar assetmonitoringsystemen voor ingezet kunnen worden, welke voordelen ze bieden en hoe ze het beste geïmplementeerd kunnen worden. Lesire: “Ik ga de demo van Martin nog niet volledig uit de doeken doen, maar hij zal het hebben over systemen die het mogelijk maken om storingen te voorspellen, het energieverbruik te verminderen, de kwaliteit van producten te verbeteren, uitval te verminderen, de stabiliteit te verhogen en zelfs assets te laten draaien zonder menselijk toezicht. Voor de implementatie van een assetmonitoringsysteem zijn een grondige analyse van de doelen en assets, betrouwbare sensoren, een slim platform en een goede opvolging cruciaal Het wordt zeker en vast een boeiend kijk- en luisterspel. Voor maintenance managers die het maximale uit dergelijke systemen willen halen, is het zelfs een absolute must see.” 

Met zijn diensten bedient Agidens industriële bedrijven die actief zijn in de fijnchemie, fast-moving consumer goods, farma en energie. 

Agidens biedt een breed gamma oplossingen voor de procesindustrie. De dienstverlening is gericht op geautomatiseerde solutions, engineering, consulting en digitale transformatie.

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!