Selecteer Pagina

Atexproof

door | 1 mei, 2024 | Bedrijveninfo

Atexproof heeft grote bedrijven als klant

‘We doen wat we zeggen’

Al sinds 2011 levert Atexproof gespecialiseerde explosieveilige oplossingen voor de industrie. Daarnaast voert de onderneming ook ATEX-inspecties uit. “Service wordt bij ons nog in hoofdletters geschreven.”

Tekst: Mels Dees

Jacco Rosbergen, oprichter en directeur van Atexproof: “Onze belangrijkste activiteit is het leveren van producten en diensten op het gebied van explosieveiligheid.” De onderneming kan daarbij een heel breed portfolio aanbieden. “Van inspecties tot smartphones en van complete tablets tot componenten.” De essentie daarbij, geeft de directeur aan, is snelle levering en een servicegerichte houding. “Op het moment we dit gesprek startten had ik net een klant aan de lijn die met spoed een explosieveilige signaalscheider voor een gastanker nodig had. Dat zijn items waarin wij direct kunnen voorzien.” Los van de producten verzorgt Atexproof ook inspecties, vooral op het gebied van ATEX. “Die voeren we dan uit bij klanten op locatie.” Zo meldt Rosbergen niet zonder trots dat zijn onderneming ruim een half jaar inspecties uitvoerde op de plant van een grote petrochemische leverancier. 

Inspecties

“We hebben op die plant in Rotterdam op alle E&I-apparatuur een visuele ATEX-inspectie uitgevoerd. We beoordeelden of alles conform regelgeving geïnstalleerd was en koppelden de bevindingen continu terug naar de klant.” Het is, geeft de oprichter van de onderneming aan, beslist een van de mijlpalen van de onderneming geweest, die uitgevoerd werd met een aantal inhuurkrachten. Door de kennis van de markt en de flexibiliteit kan Atexproof een relatief klein bedrijf zijn met heel grote klanten. “Zoals ik al aangaf, wordt service bij ons met hoofdletters geschreven. En voor een relatief kleine onderneming kunnen we heel veel apparatuur en componenten uit voorraad leveren.” Een sterk punt daarbij is het feit dat Atexproof continu kan meedenken met de klanten, om zo tot de juiste oplossing te komen. “Zo kom je samen met de klant tot de meest passende oplossing.” Daarbij gaat het doorgaans om het verkopen van producten, maar ook services worden niet vergeten. “Als klanten aangeven dat ze bepaalde werkzaamheden moeten uitvoeren op locatie die ze zelf niet kunnen realiseren, bijvoorbeeld op het gebied van E&I, dan kunnen wij dat eventueel met inhuurkrachten invullen. We zijn CompEx-gecertificeerd, wat betekent dat onze medewerkers in explosiegevaarlijke omgevingen mogen en kunnen werken.”

Platte organisatie

Dat grote chemische- en petrochemische producenten graag met Atexproof werken is vooral ingegeven door het feit dat de onderneming van Rosbergen een heel platte organisatiestructuur kent. “Je hoeft bij ons niet maanden van tevoren al orders te plaatsen of zaken vast te leggen. We kunnen heel snel en makkelijk schakelen. Dit, afhankelijk van de urgentie bij de klant. En zouden we een product of dienst een keer niet kunnen leveren, dan zeggen we dat meteen en denken we mee over een mogelijke oplossing die wij of een andere firma kan leveren. Zo heeft de klant tijd en ruimte om over alternatieven na te denken. Zo kunnen we ons credo waarmaken dat we doen wat we zeggen en zeggen wat we doen.”

Merkonafhankelijk

Die opmerking maakt Rosbergen niet voor niets. Sterker nog, een klantgerichte houding was de reden om het bedrijf te starten in 2011. “Ik heb voor die tijd als werknemer bij vergelijkbare ondernemingen gewerkt.” Die voerden dan een bepaald vastgesteld portfolio. “Ik liep dan toch wel eens tegen bepaalde beperkingen aan in de vorm van een loggere structuur van de organisatie. En ik kon dan alleen de producten aanbieden die officieel onderdeel uitmaakten van het portfolio.” Dat doet Atexproof anders. “Mijn ervaring is nu wel dat ik, omdat ik als merkonafhankelijke leverancier uit meerdere verschillende opties kan putten, echt invulling kan geven aan de wensen en noden van de klant én ook nog eens rekening kan houden met het budget van die klant.”
Een opvallend onderdeel binnen het portfolio van de onderneming vormen de smartphones en tablets die Atexproof levert. “Er was en is grote behoefte aan dergelijke devices die ingezet kunnen en mogen worden op chemische en petrochemische productielocaties. Mensen werken privé de hele dag op en met dergelijke apparatuur en willen ze ook zakelijk kunnen inzetten. Vandaar dat wij een range aan producten hebben die daar Atex-proof in voorzien.”

Geluid visualiseren

Jacco Rosbergen, oprichter van Atexproof, kreeg al langer van klanten de vraag hoe bepaalde lekkages sneller opgemerkt kunnen worden. Rosbergen: “Klanten zijn zich vaak niet bewust van het feit dat ze te maken hebben met lekkages. Dat kunnen heel kleine lekken zijn, maar als het gas 24/7 ontsnapt dan kan het niet alleen om veel geld gaan, maar ook een risico vormen voor personeel of het milieu.” Die ondernemingen is er daarom alles aan gelegen lekken tijdig te ontdekken en dat kan met een bijzondere oplossing die Atexproof levert. “We kunnen het geluid van ontsnappend gas zichtbaar maken. Met onze explosieveilige apparatuur loop je over plant en kun je eventuele lekkages tot op 30 centimeter nauwkeurig visualiseren op het scherm.”

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!