Selecteer Pagina

Zonnepanelen op dak buizenproducent

door | 15 sep, 2022 | Archief, Duurzaamheid, Energie

English translation ->

Bij Van Leeuwen Buizen in Zwijndrecht zijn 9.100 zonnepanelen op het dak geplaatst. Oud-premier Jan-Peter Balkenende nam de installatie bij de buizenproducent officieel in gebruik.

De 9.100 zonnepanelen nemen op het dak van het magazijn van de producent een oppervlak in van 23.500 vierkante meter. De zonnepanelen-installatie heeft een vermogen van 5 megawattpiek. Hiermee zegt Van Leeuwen een belangrijke stap in de reductie van CO2-uitstoot te nemen. 

Andere stappen

Dankzij de zonnepanelen wordt er voldoende energie opgewekt om de vestigingen van Van Leeuwen in Nederland en België van stroom te voorzien. Daarnaast levert het bedrijf elektriciteit terug aan het net voor 300 huishoudens in Nederland. Eerder zette Van Leeuwen andere stappen op het gebied van duurzaamheid. De verlichting in de magazijnen is door led vervangen, het aardgasverbruik is met 60 procent teruggebracht en de vrachtwagens rijden op HVO100-brandstof.

98-jarige buizenproducent

“Met deze zonnepanelen-installatie zetten we een belangrijke stap op het gebied van de reductie van onze CO2-emissie. Het is vooral ook een belangrijke, concrete mijlpaal in het verder verduurzamen van onze distributieactiviteiten. Continuïteit en het goed overdragen aan een volgende generatie zijn voor ons als 98-jarig familiebedrijf een vanzelfsprekendheid”, verklaart Peter Rietberg, voorzitter van de Raad van Bestuur.

Zie ook: Van Leeuwen versterkt marktpositie met overname

English translation

Solar panels on roof of pipe manufacturer

At Van Leeuwen Buizen in Zwijndrecht, 9,100 solar panels have been installed on the roof. Former Prime Minister Jan-Peter Balkenende officially inaugurated the installation.

The 9,100 solar panels occupy an area of 23,500 square metres on the roof of the manufacturer’s warehouse. The solar panel installation has a capacity of 5 megawatt peak. With this, Van Leeuwen says it is taking an important step in reducing CO2 emissions.

Other steps

The solar panels generate enough energy to power Van Leeuwen’s branches in the Netherlands and Belgium. In addition, the company supplies electricity back to the grid for 300 households in the Netherlands. Earlier, Van Leeuwen took other steps in the field of sustainability. Lighting in the warehouses was replaced by LED, natural gas consumption was reduced by 60 per cent and trucks run on HVO100 fuel.

98-year old family business

“With this solar panel installation, we are taking an important step in terms of reducing our CO2 emissions. Above all, it is also an important, concrete milestone in making our distribution activities more sustainable. Continuity and handing over well to the next generation are a matter of course for us as a 98-year-old family business,” explains Peter Rietberg, chairman of the Executive Board.

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!