Overname

Dankzij de overname van Benteler Distribution heeft de Van Leeuwen Buizen Groep zijn marktpositie in Europa flink versterkt. Benteler Distribution is een divisie van Benteler International AG, met een jaaromzet van 750 miljoen euro.

Het distributiebedrijf voert een assortiment koolstof- en roestvaststalen buizen voor afnemers in de machinebouw, energiesector, scheepsbouw, automotive en bouwsector. Er werken 1.600 werknemers in 59 locaties, verspreid over 24 landen. Benteler Distribution is voornamelijk actief in Duitsland, Zwitserland, Scandinavië en Midden-Europa. 

Voordelen overname

De overname versterkt Van Leeuwens distributienetwerk in Europa en vergroot het aanbod aan diensten en bewerkingen, waarmee het toegevoegde waarde aan klanten verwacht te bieden. De bundeling van krachten biedt het in Zwijndrecht gevestigde Van Leeuwen ook mogelijkheden om innovatieve diensten te ontwikkelen, zoals het optimaliseren van gespecialiseerde voorraden in de buurt van klanten en IT-ondersteunde klantinterfaces.

‘Historische stap’

Peter Rietberg, voorzitter van de raad van bestuur van Van Leeuwen, noemt de overname ‘een perfect voorbeeld van het realiseren van more than tubes’. “We kijken ernaar uit om onze nieuwe collega’s te verwelkomen in de Van Leeuwen-familie. Hun expertise, marktkennis en inzet zijn van grote waarde voor ons. Samen zullen we verder investeren in de ontwikkeling van systemen, oplossingen en infrastructuur, waarmee we onze klanten een nog breder assortiment buisproducten en diensten kunnen bieden. Deze overname is een historische stap in de 95-jarige geschiedenis van Van Leeuwen en onderstreept onze ambitie om een toonaangevend bedrijf in onze branche te blijven.”

Zie ook: Flexibele mobdock van Hydrex