Selecteer Pagina

ZES bestelt 20 batterijcontainers

door | 17 jul, 2023 | Energie, Nieuws

Batterijcontainer

Foto: Havenbedrijf Rotterdam

ZES (Zero Emission Services) heeft bij Ebusco 20 batterijcontainers besteld. Deze worden dit en volgend jaar geleverd.

De ZESpacks, zoals de batterijcontainers heten, zullen worden ingezet op dockingstations van ZES in heel Nederland. Elke batterijcontainer kan 2,9 MWh energie opslaan. Ze worden gebruikt voor de aandrijving van binnenvaartschepen en om het elektriciteitsnet in balans te houden.

Levering batterijcontainers

ZES heeft aan Ebusco een contract gegund voor het leveren van de ZESpacks. De eerste negen containers worden eind dit jaar geleverd, terwijl de resterende elf containers uiterlijk volgend jaar worden geleverd. Afhankelijk van de uitrol van ZES kan de levering worden versneld.

Versnelde opschaling

“In de afgelopen jaren hebben we veel ervaring opgedaan met onze eerste ZESpacks en dockingstation, met de aankoop van deze twintig batterijcontainers gaan we nu voor een versnelde opschaling van onze innovatieve systeemoplossing voor de binnenvaart”, zegt Bart Hoevenaars, ceo van ZES. Peter Bijlevelds, ceo van Ebusco, zegt blij te zijn met het contract. “We zien dit als een belangrijke stap voorwaarts in onze energy storage systems business die we de afgelopen jaren gestaag hebben uitgebouwd.”

Zie ook: Havenbedrijf test walstroom uit batterijen

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!