Willemien Terpstra ceo bij Gasunie

Willemien Terpstra
Willemien Terpstra (foto: Gasunie)

Willemien Terpstra verruilt haar baan in Rotterdam voor de functie van ceo bij Gasunie. Ze volgt Han Fennema op met ingang van 1 maart 2024.

Terpstra is op dit moment global vice president decarbonisation bij LyondellBasell, dat in Rotterdam over een grote fabriek beschikt. Ze is verantwoordelijk voor de CO2-reductie van de wereldwijde activiteiten van het bedrijf. Ze werkt 28 jaar bij LyondellBasell. “Ik ga LyondellBasell en mijn collega’s missen. Ik ben enorm gemotiveerd om samen met alle Gasunie-medewerkers verder te bouwen aan het energiesysteem van de toekomst, waarin we duurzaamheid, betrouwbaarheid en leveringszekerheid met elkaar in een nieuwe balans moeten brengen”, aldus Terpstra.

Aantreden Willemien Terpstra

De huidige ceo Han Fennema maakte eerder dit jaar bekend om na bijna tien jaar terug te willen treden uit zijn huidige functie. Per 1 november aanstaande treedt hij af als ceo. Totdat Terpstra aantreedt, zal het voorzitterschap van de raad van bestuur worden waargenomen door cfo Janneke Hermes van Gasunie.

Zie ook: Gasunie introduceert waterstofmarktplaats Match & Connect