Selecteer Pagina

Gasunie introduceert waterstofmarktplaats Match & Connect

door | 16 mei, 2023 | Nieuws, Waterstof

Match & Connect

Foto: Gasunie

Gasunie introduceert Match & Connect, dat aanbieders en afnemers van waterstof bij elkaar moet brengen. Het werd tijdens de World Hydrogen Summit in Rotterdam gepresenteerd.

Nadat een pilot positief uitpakte, lanceerde Gasunie het nieuwe platform vorige week officieel. Het is toegankelijk over de gehele wereld: van waterstofproducenten tot grootverbruikers die waterstof nodig hebben om te kunnen verduurzamen. Volgens Gasunie gaven verschillende partijen aan dat zij hulp nodig hebben om elkaar goed te vinden.

Match & Connect

Via de waterstofmarktplaats kunnen afnemers en aanbieders met elkaar in contact komen. Het is eenvoudig om je op het platform te registreren, aldus Gasunie. Gebruikers kunnen relevante projectinformatie aan hun account toevoegen. Als aanbod en vraag matcht, vindt het eerste contact plaats. Hierna kunnen marktpartijen zelf buiten het platform tot afspraken komen. Deze contracten zijn bilateraal van aard, zonder dat het platform of Gasunie tussenbeide komen. Gasunie krijgt geen toegang tot chat- en profielgegevens. De eerste gebruikers uit zeven landen zijn inmiddels op Match & Connect actief.

Zie ook: Een eigen ‘landingspunt’ voor de waterstofsector

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!