Selecteer Pagina

Werkbezoek havenwethouder aan Vopak Vlaardingen

door | 20 mrt, 2024 | Haven, Nieuws, Opslagtanks

Havenwethouder

Foto: Deltalinqs/LinkedIn

Havenwethouder Robert Simons heeft deze week de Vopak-terminal in Vlaardingen bezocht. Hij kreeg er een rondleiding en sprak over verschillende onderwerpen.

De wethouder kreeg van de operations manager van Vopak Vlaardingen, Lianne Chaigneau, en president van Vopak Nederland Patrick van der Voort een rondleiding over het complex. De terminal beschikt over ongeveer 300 tanks waarin plantaardige oliën en vetten, oleochemicaliën, biodiesel en basisolie worden opgeslagen.

Gesprek met havenwethouder

Het bezoek ving aan met een gesprek met het dagelijks bestuur van Deltalinqs. Het versterken van de license to operate was het belangrijkste onderwerp dat ter sprake kwam. Victor van der Chijs, directeur van Deltalinqs, gaf uitleg over de stappen die de vereniging momenteel zet. Volgens hem is er veel steun voor de boodschap ‘In Rotterdam bouwen wij de nieuwe economie’ van Deltalinqs. Ook vond er afstemming plaats over onder meer netcongestie, stikstofbeperkingen en het maatschappelijke debat over het gebruik van ammoniak als waterstofdrager.

Zie ook: Europoort Kringen premium mediapartner Maintenance NEXT

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!