Selecteer Pagina

Waterstofbranchevereniging officieel van start

door | 26 mei, 2023 | Nieuws, Waterstof

Foto: NLHydrogen

Het was al enige tijd bekend dat er een nieuwe waterstofbranchevereniging zou worden opgericht. De officiële lancering van NLHydrogen, zoals de naam van de nieuwe vereniging luidt, was deze week .

Minister Rob Jetten van Klimaat en Energie en Alice Krekt, de nieuwe directeur van NLHydrogen, onthulden in het Museum voor Beeld en Geluid in Den Haag de naam en het logo van de nieuwe vereniging.

Waterstofbranchevereniging

NLHydrogen vertegenwoordigt bedrijven uit de hele waterstofketen. Daaronder vallen zowel afnemende bedrijven onder als ondernemingen die bij de productie en import van waterstof zijn betrokken. De vereniging is opgericht om bedrijven op weg te helpen met waterstof. Het H2-Platform houdt hiermee op te bestaan.

21 leden

“Wat een warm onthaal voor deze vereniging! Ik heb genoten van de vrolijke lancering met mooie woorden en goede plannen. We hebben een prachtige lange ideeën lijst mee gekregen. Ik heb veel zin om daar mee aan de slag te gaan”, aldus directeur Alice Krekt. De nieuwe vereniging telt 21 leden, te weten: Air Liquide, Air Products, Battolyser Systems, BP, ConPackSys, Eneco, Engie, Fountain Fuel, HyCC, Louwman&Parqui, Neptune Energy, North Sea Port, Orange Gas, Orsted, Resato, RWE, Shell, Tata Steel, Uniper, Vattenfall en Yara.

Zie ook: Een eigen ‘landingspunt’ voor de waterstofsector

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!