Selecteer Pagina

VOTOB Academy introduceert nieuwe module

door | 21 nov, 2023 | Nieuws, Opslagtanks

Nieuwe module

VOTOB Academy introduceert een nieuwe module binnen de eigen kennisbank. Het gaat om de module energietransitie, die volgens de opleider breed van opzet is.

De VOTOB Academy kennisbank is een initiatief van VOTOB Academy, de trainer en opleider voor de Nederlandse tankopslag industrie. Het is een digitaal platform dat wordt ondersteund door een learning management system (LMS). Dit is samengesteld en gecontroleerd door leden van VOTOB, die garant staan voor de betrouwbaarheid en relevantie van de inhoud. Ook houdt een Content Advisory Board (CAB) toezicht op de actualiteit van de geboden informatie.

Nieuwe module

Deze CAB adviseerde om te investeren in een module die de energietransitie behandelt. Dat vereist wel een andere manier van werken, aldus VOTOB Academy. Waar zij zich normaal gesproken bezighoudt met feiten, bestaande wetgeving en procedures, wordt er nu een inkijkje genomen in de toekomst. “Een wat hoger ‘glazenbolgehalte’ dus”, aldus VOTOB Academy.

Breed van opzet

De nieuwe module is breed van opzet, en behandelt zowel waterstof en ammoniak, LOHC, flowbattery, SAF, FAME, HVO en pyrolyse-olie. Behandeld wordt hoe deze stoffen worden gemaakt, hoe ze worden vervoerd en opgeslagen en waar ze voor worden gebruikt.

Zie ook: Dichter op de samenleving

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!