Selecteer Pagina

Dichter op de samenleving

door | 26 okt, 2023 | Uitgelicht

Willem Henk Streekstra van Votob © Pierre Crom

De Nederlandse tankopslagsector bereidt zich voor op het opslaan van onder meer ammoniak. Maar minstens zo belangrijk voor de toekomst is, vindt VOTOB-directeur Willem Henk Streekstra, het dichten van de kloof die hij ziet tussen de industrie en samenleving. “Het zou goed zijn als de ceo’s en managing directors uit de industrie bijvoorbeeld deel gaan uitmaken van de Rotterdamse gemeenteraad.”

VOTOB (de Vereniging van Nederlandse Tankopslagbedrijven) is deze zomer naar de Malietoren in Den Haag verhuisd. Is zo’n verhuizing ingrijpend voor een organisatie als die van jullie?

“Nee, VOTOB is maar een kleine organisatie. We hebben de boel meegepakt en zijn hier ingetrokken. Voor mij is de Malietoren een bekend gebouw, want ik heb hier veertien jaar geleden voor VNO-NCW gezeten. Ik vond het belangrijk dat wij met VOTOB meer in het lobbyhart van Den Haag zitten.”

 Heeft dat al iets opgeleverd?

“Je ontmoet hier veel meer mensen die zijdelings dan wel direct van belang voor onze werkzaamheden zijn. Zo kunnen wij gemakkelijk bij VNO-NCW’ers op de zesde verdieping binnenlopen en ook beneden in de gemeenschappelijke hal kom je mensen tegen. Ik ben er heel tevreden over. Het gaat er vooral om dat je elkaar in het informele netwerk ziet. Zowel het bedrijfsleven als overheden lopen hier binnen, en dat biedt de mogelijkheid elkaar te ontmoeten. [Streekstra wijst, red.] Aan die kant zit de Tweede Kamer, en daar is EZK. De Malietoren bevindt zich als een spin in het web daar tussenin. Dat is belangrijk voor de industrie, want ik vind dat de kloof veel te groot is geworden met de politiek en samenleving. We moeten meer vertellen wie we zijn en wat we doen…

Meer lezen? Neem dan een abonnement op Europoort Kringen!

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!