Selecteer Pagina

Veiligheidsmaatregelen op heavy-lift schepen

door | 26 mrt, 2024 | Digitalisering, Nieuws, Offshore, Veiligheid

Heavy-lift schepen

Foto: Alewijnse/Jumbo

Jumbo Maritime heeft veiligheidsmaatregelen getroffen voor een aantal heavy-lift schepen. Hierdoor voldoet het aan nieuwe veiligheidseisen die deze zomer ingaan.

Het in Schiedam gevestigde bedrijf, dat schepen inzet voor zwaar transport en installatiewerkzaamheden in de offshore windindustrie en voor diepwaterinstallaties, heeft hiervoor Alewijnse ingeschakeld. Dit Nijmeegse bedrijf trof veiligheidsmaatregelen voor drie schepen.

Aanpassingen heavy-lift schepen

Om ervoor te zorgen dat de shipmanager de status van de scheepssystemen nauwlettend kan volgen, is een aantal aanpassingen doorgevoerd. Op de Jumbo Jubilee en Fairplayer heeft Alewijnse een upgrade van het alarm-, monitoring- en controlesysteem geleverd. Dit zodat Jumbo voldoet aan de nieuwe, 1 juli a.s. ingaande eisen voor special purpose ships. Hieronder vallen schepen die zwaarder wegen dan 500 ton en meer dan twaalf opvarenden voor industriële doeleinden aan boord hebben. Deze heavy-lift schepen moeten aan een hogere veiligheidsklasse voldoen.

Digitaliseringsambities

“De upgrades ondersteunen Jumbo Maritime ook bij het uitrollen van onze digitaliseringsambities, omdat er meer en betere gegevens worden verzameld en geanalyseerd van scheeps- en missiekritische systemen. Daarmee kunnen wij het onderhoud, de performance en energie-efficiëntie van onze schepen verder optimaliseren”, verklaart manager purchasing and contracting Mark Snijders van Jumbo Maritime.

Zie ook: Groene certificering voor chemicaliëntanker

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!