Selecteer Pagina

Groene certificering voor chemicaliëntanker

door | 19 mrt, 2024 | Chemie, Energie, Haven, Nieuws

chemicaliëntanker

Foto: GEFO

De Rotterdamse Green Award Foundation heeft voor het eerst een groene certificering gegeven aan een chemicaliëntanker. Het gaat om de ‘Tosca’ van GEFO.

De Tosca is uitgerust met een dual fuel-motor die onder meer op LNG kan varen. Als eerste chemicaliëntanker in de maritieme industrie heeft het het Green Award CO2 label toegewezen gekregen. Volgens de Duitse rederij GEFO, eigenaar van het schip, onderstreept deze erkenning haar doelstellingen op het gebied van duurzaamheid. Zij beschikt over een vloot van 150 schepen, die zowel op de binnenvaart als op zee varen. Hiervan zijn er 92 – waaronder alle 18 diepzeeschepen – door Green Award gecertificeerd.

Groene chemicaliëntanker

“Deze externe validatie benadrukt de pioniersrol van onze vloot bij de ontwikkeling van commercieel levensvatbare oplossingen terwijl regelgevers hun achterstand inhalen”, zegt Sven von Appen, ceo van de GEFO Shipping Group. Executive director Jan Fransen van Green Award Foundation voegt daaraan toe: “Tosca’s Green Award-certificering en Green Award CO2-label beloven verdere stimulansen en ondersteuning voor vrijwillige impact in de hele industrie. Ik heb er alle vertrouwen in, dat waar Tosca het voortouw heeft genomen, anderen in het segment van speciale chemicaliëntankers en daarbuiten zullen volgen.”

Zie ook: Haven Rotterdam moet radicaal veranderen

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!