Selecteer Pagina

Uitbreiding samenwerking duurzame warmtevoorziening

door | 3 jun, 2024 | Duurzaamheid, Infrastructuur, Nieuws

Duurzame warmtevoorziening

Archieffoto Havenbedrijf Rotterdam

Shell Nederland, de provincie Zuid-Holland en de gemeente Westland hebben zich aangesloten bij de samenwerking duurzame warmtevoorziening. Deze heeft als doel om havenrestwarmte, aardwarmte en warmteopslag zo goed mogelijk te benutten.

Dit voorjaar tekende een groot aantal partijen de intentieverklaring hiervoor op het World Energy Congress in Rotterdam. Zij willen een verkenning uitvoeren naar het verduurzamen van de warmtebehoefte in de glastuinbouw en de gebouwde omgeving in Zuid-Holland. Hierbij richt men zich op het verbeteren van de warmte infrastructuur en een aantal. Niet alleen technische aspecten spelen daarbij een rol, maar ook de organisatorische en ruimtelijke mogelijkheden.

Duurzame warmtevoorziening

De volgende partijen ondertekenden de intentieverklaring: Aardwarmte Vierpolders, Deltalinqs, EBN, Greenport West-Holland, Havenbedrijf Rotterdam, InfraCo, Uniper Benelux, WarmtelinQ en Warmte Netwerk Westland. In het samenwerkingsverband beloven de betrokken partijen hun kennis en kunde te delen en een concept uit te werken voor een integrale collectieve warmteketen. Tijdens de themabijeenkomst ‘restwarmte voor de glastuinbouw’ eind mei in het World Horti Center sloten Shell Nederland, de provincie Zuid-Holland en de gemeente Westland zich bij het initiatief aan.

Zie ook: Partijen gaan warmtesamenwerking aan

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!