Selecteer Pagina

Studenten werken aan energietransitie

door | 8 feb, 2024 | Energie, Nieuws, Opleidingen

Energietransitie

Foto: Hogeschool Rotterdam/LinkedIn

Voor de minor Rotterdamse Energietransitie buigen studenten van de Hogeschool Rotterdam zich over concrete vraagstukken. Het doel is om hiervoor oplossingen te verzinnen.

In het afgelopen semester hebben studenten van de Hogeschool Rotterdam zich over een aantal vraagstukken uit de praktijk gebogen die met de transitie op het gebied van energie in de Rotterdamse haven van doen hebben. Dit hebben zij gedaan voor de minor Rotterdamse Energietransitie, waarvoor de studenten van verschillende opleidingen bij elkaar kwamen. Ze hadden contact met de opdrachtgever, waardoor de studenten hun input konden bijschaven.

Eindpresentatie

De studenten presenteren hun oplossing bij een eindpresentatie, compleet met plan van aanpak en vervolgstappen. Uit alle presentaties worden drie finalisten gekozen, waarna een winnaar wordt aangewezen.

Energietransitie

“Het is heel gaaf om te zien hoe de studenten aan de slag zijn gegaan met de energietransitie. Voor sommigen was dit onderwerp nog redelijk onbekend, maar nu kunnen ze er niet meer omheen. De energietransitie is overal, zeker hier in de Rotterdamse haven. De oplossingen die hier zijn bedacht, worden door het bedrijfsleven omarmd”, zegt Johan Antonissen, themacoördinator energietransitie bij de Hogeschool Rotterdam.

Zie ook: Nieuwe onderwijscampus in District U

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!