Selecteer Pagina

Nieuwe onderwijscampus in District U

door | 7 feb, 2024 | Nieuws, Opleidingen

District U

Albeda, Lentiz en de gemeente Vlaardingen hebben een stuk grond binnen het District U aangekocht. Er zal een nieuwe onderwijscampus op het terrein worden gebouwd.

Op de voormalige R&D-campus van Unilever in Vlaardingen wordt een nieuwe stadswijk gerealiseerd, District U. Albeda, Lentiz en de gemeente Vlaardingen hebben bij de toekomstige entree van de wijk een stuk grond aangekocht. Daar komt een nieuw schoolgebouw waar Lentiz (vmbo en mbo) en Albeda (mbo) onderwijs met een doorlopende leerlijn gaan aanbieden. Dit zorgt ervoor dat lesstof goed aansluit op het voortgezet en beroepsonderwijs. Het mbo-onderwijs in Vlaardingen richt zich met name op de sectoren techniek, food en zorg.

Onderwijs in District U

De aankoop van het terrein werd tijdens een feestelijke bijeenkomst bekrachtigd met de ondertekening van een overeenkomst. Een jaar geleden maakten de onderwijsinstellingen en de gemeente al afspraken om de vestiging van onderwijs in District U verder te onderzoeken. “We verheugen ons dat we deze stap gaan zetten, omdat deze samenwerking prachtige perspectieven opent voor de jongeren in Vlaardingen en omstreken”, aldus Ron Kooren, voorzitter van het college van bestuur van Albeda.

Zie ook: Opleiding assetmanagement voor een bredere blik

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!