Selecteer Pagina

Stroomnetwerk voor bouw biobrandstoffen­fabriek

door | 6 sep, 2023 | Duurzaamheid, Nieuws, Petrochemie

Biobrandstoffenfabriek

Foto: still video Shell/LinkedIn

Shell heeft ervoor gekozen een stroomnetwerk aan te leggen voor de bouw van de biobrandstoffenfabriek HEFA. Er is afgezien van de inzet van dieselgeneratoren.

Om een vergunning te krijgen voor de bouw van de biobrandstoffenfabriek HEFA – wat staat voor ‘Hydrogenated Esters and Fatty Acids’ – moest Shell een aantal aanpassingen in het bouwproces  doorvoeren om de uitstoot van stikstof te verlagen. In plaats van gebruik te maken van dieselgeneratoren, wat aanvankelijk was gepland, is gekozen voor de aanleg van een bouwstroomnetwerk.

Stroomnetwerk

De fabriek krijgt een eigen elektriciteitsaansluiting. “Bij een onderverdeelstation in Hoogvliet vonden we een beschikbare aansluiting, waarna we 1,6 kilometer aan elektriciteitsleiding ondergronds hebben aangelegd”, vertelt projectdirecteur Rob Snoeren van Shell in het relatiemagazine van Bilfinger.

Succesfactor

In hetzelfde interview noemt hij de samenwerking met contractors een belangrijke succesfactor bij de bouw van de fabriek. “We schrijven hen niet de wet voor, maar hebben geïntegreerde teams die bestaan uit experts in alle betrokken disciplines. We gaan heel vroeg met de aannemers aan tafel om hen te vragen wat volgens hen de slimste oplossingen zijn. Daarnaast geloven we in wat wij noemen: ‘care for people’. We zorgen goed voor de mensen die hier werken, of ze nu van Shell zijn, voor een contractor werken of voor een leverancier.”

Zie ook: Complexe hijsklus biobrandstoffenfabriek Shell

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!